Pages

03 February 2008

Predsednički izbori

Pobedio je Boris Tadić. Između ostalog i zahvaljujući ljudima koji su za njega glasali zapušenog nosa. Nadam se da je ovo poslednji put da glasam protiv.

5 comments:

Slaviša Tasić said...

Teško da je poslednji put protiv. A i libertarijanci su osuđeni da glasaju protiv osim ako kandidat nije baš Ron Paul, ali takvi otpadnu u prvom krugu.

Lighthouse said...

Oni koji nisu glasali za Tadića (poput mene, koji sam, kako sam u ranijim postovima i najavljivao, precrtao listić) su sada u lagodnijoj poziciji. Moj odnos, moj skor sa BT je sada resetovan. Krupno me je slagao 2004, i donosio jedno po jedno razočarenje sve do onog 25. januara 2008. u Moskvi, a ja sam mu to danas naplatio uskrativši mu glas kada mu je bio najpotrebniji. Sad smo kvit. Ipak je pobedio. Čestitam mu i sad mogu da ga gledam bez repova prošlosti, otvorenih očiju i uma, bez emocija. Ne očekujem od njega ništa, a ako išta dobro uradi, biću prijatno iznenađen. Prvi test će biti sporazum sa EU a u vezi s tim i hapšenje Mladića, drugi Kosovo, a treći ono što analitičari opisuju kao privlačenje onih Tominih birača koji su to jer loše žive. Taj treći test će biti najvažniji, jer će ključno pitanje biti hoće li se DS protiv siromaštva boriti povećanjem državne intervencije i hlađenjem ionako posustalih i razvodnjenih reformi, ili će ići na otvaranje šanse i prostora sadašnjim gubitnicima i svima ostalima da uzmu svoj život u svoje ruke i sami sebi stvore neki bolji život (o kome se toliko naklapa).

Lazar Antonić said...

Ja za Tadića više ne glasam jer mislim da je dva mandata dovoljno. Nadam se da to i on razume. Nema razloga da Tadić bude manji demokrata od Putina koji neće služiti treći mandat kao predsednik.

Anonymous said...

Odličan komentar na B92 povodom izbornog rezultata:
"Kao onaj vic:
Imam jednu dobru i jednu losu vest !
Losa vest je da je doslo do svetskog nuklearnog rata koji je za posledicu imao raspad zemaljske kugle na 2 dela!
Dobra vest je da je nas deo veci!!"

Anonymous said...

Ne moraš da glasaš protiv u proporcionalnom sistemu.