Pages

01 February 2008

Bard za NTR

Samo zlonamerni ljudi, samo ljudi koji o jadu i zlu misle, mogli bi da zaustave tu gradnju, kaže Voja Brajović u Kuriru. Time bi valjda trebalo da spreči svaku kritiku predloga izgradnje pozorišta u Kosovskoj Mitrovici. Dodaje da ovaj projekat nema veze sa politikom. Verovatno je u pitanju prioritet broj 1 u Nacionalnoj strategiji za razvoj kulture, jer Voja naglašava da neće štedeti budžetski novac za ovaj posao.

Nije problem činjenica da država gradi pozorište u Kosovskoj Mitrovici, već što uopšte gradi pozorište novcem poreskih obveznika. Svi plaćaju porez a verovatno manje od 2% građana ide u pozorište redovno. Bilo bi smislenije iz budžeta sagraditi Ceci montažnu halu (veličine Arene) kako bi držala koncerte na zatvorenom po celoj Srbiji jer bi taj program pratilo više poreskih obveznika. Glupo je, ali glupo je i graditi pozorište. Uostalom pogledajte tekst u Kuriru prilično je zabavan.

Danas je verovatno moguće sazidati i piramide na Kosovu pod izgovorom da su bitne za očuvanje državnosti.

2 comments:

Anonymous said...

Stvarno idiotizam. Podsetilo me na jedan članak koji sam skoro (pre možda par nedelja) pročitao u Politici - gradnja crkve u Valjevu se finansira sa novcem od NIPa, plus republičko nešto-nešto daje pare, PLUS opština. Ajde opština još i nekako, ali zašto republika i povrh svega zašto NIP?

Lazar Antonić said...

Svetosavlje je od nacionalnog interesa.