Pages

14 November 2007

Opasna istina

Svi već znamo koliko su opasne nuklearke, genetski modifikovana hrana, ugljen dioksid, isparenja sumpora i slični proizvodi kapitalističkog potrošačkog društva, ali želim da vam usmerim pažnju na jednu od zanemarenih, a ujedno i najopasnijih, hemikalija ikada nastalih: dihidrat-monoksid.

Ovo opako jedinjenje je glavni sastojak kiselih kiša, naučni konsenzus je da njegova isparavanja predstavljaju glavnog krivca za globalno zagrevanje (mnogo većeg od CO2), a direktno je odgovorno za hiljade smrti godišnje u svetu. Ako se slučajno ubrizga u krvotok može da dovede do smrti, a isto se dešava i ako uđe u pluća. Nalazi se u hrani, piću, čak i mleku kojim se hrane bebe. A što je i najgore u celoj priči, čak i deca mogu da ga kupe u bilo kojoj prodavnici, bez ikakvih ograničenja! Šta više reći, osim da je njegova korizivna snaga takva da ako stavite gvozdeni ekser u dihidrat-monoksid, posle nedelju dana od eksera neće ostati ništa.

Očigledno se radi o koluziji biznismena i Vlade, koji su se urotili protiv nas, javnosti i ne žele da nam otkriju istinu. Jednostavno nema drugog objašnjenja. Čak je i Mišković nedavno otvorio postrojenje za proizvodnju dihidrat-monoksida, a ove kapitalističke protuve iz Vlade su bile na otvaranju i smejale se.

Pa šta ako je hemijska formula za dihidrat-monoksid H2O? Sve što sam napisao je tačno.

Ideju za ovaj tekst su mi dali Neil de Grasse Tyson i Donald Goldsmith, čiju knjigu "Origins" čitam po drugi put sa velikim zadovoljstvom. Naime, naveli su da je neki momak uradio anketu sa pitanjem "Da li bi ste zabranili dihidrat-monoksid?", uz obrazloženje koje je slično ovom koje sam naveo. Samo 2% ispitanih je reklo "ne". Nažalost, nisam uspeo da na netu nađem bilo šta o toj anketi.

8 comments:

Anonymous said...

Pa to dobijes kad pustis narod da odlucuje o stvarima o kojima nema pojma.

Anonymous said...

Marko zaista si me prepao ja o tome ništa ne znam.Kako to deca mogu da ga kupe? Daj napiši ako znaš nešto više,odnosno kako možemo (ako uopšte možemo) da se zaštitimo?

Lazar Antonić said...

Mislim da je jako važno naučiti decu od malena da piju šampanjac a ne vodu. To bi u ovom slučaju moglo da pomogne.

Evo jedne grupe na facebook-u koja se upravo bavi tim problemom.
Sačuvajte vodu pijte šampanjac

Marko Paunović said...

Ja sam pre za pivo, da budem iskren... Ali, znas kolko u pivu ima dihidrat-monoksida? Najmanje 95%. A i u sampanjcu.

Lazar Antonić said...

Nemoj da širiš dezinformacije. U šampanjcu nema obične vode, pravi se od kisele.

Anonymous said...

Ma idi bre covece, preseko sam se. Nisam navikao da se vi ovde zajebavate.

Lazar Antonić said...

Samo je Marko neozbiljan.

Marko Paunović said...

Znas kako, naslov "Opasna istina" se i nije odnosio na opasnost vode, vec na to kako je lako uplasiti ljude kvazinaucnim pricama.

Mnogi se plase GMO hrane, a nemaju ni najblazu predstavu sta znace izrazi mutacija i genetska modifikacija, pa pomisle da ce ta hrana da izaziva mutacije ljudi. Slicno je i sa nuklearkama. Argument se uglavnom svodi - "ja o tome ne znam nista, ali znam da je opasno i nedam da se grade". Isto i sa globalnim zagrevanjem. Tu ni oni koji se profesionalno time bave ne tvrde da je njima uopste sasvim jasno sta se desava, ali sam cuo mnogo laika kako su topla prethodna zima i toplo prethodno leto u Srbiji dokaz globalnog zagrevanja.