Pages

31 August 2007

Problemi sa koncesijom i još po nešto

Danas za Blic govori potpredsednik Vlade, Đelić:

"Dobro je da Srbija gradi autoputeve. Ali, ubuduće moramo obezbediti da naša državna NIS ima privilegije u postavljanju benzinskih pumpi, zatim da se podizvođači biraju na transparentan način i da naša građevinska operativa dobije što više posla."

Sada DS pominje ozloglašeni "šesti i nulti princip" (koji su, po meni, imali logike tada, a još više logike imaju sada):

"Jasno je da će Tadić pobediti na izborima i verujem da će imati podršku celog demokratskog bloka. Pamet i zdrava logika je da se koalicija udruži i za lokalne izbore. Politička poligamija nije nikada uspela na dugi rok."

I naravno, ako je iko sumnjao, Đelić dokazuje da je postao pravi političar. Na pitanje kako će DS reagovati ako neka zemlja prizna nezavisnost Kosova, potpredsednik odgovara na sledeći način:

"Ne želim da se bavim spekulacijama - šta bi bilo kada bi bilo.
"

1 comment:

Anonymous said...

Ovaj covek Djelic nema nameru da da zeleno svetlo za privatizaciju tog NIS/a! Kako odvratne izjave, cuj privilegije! Pa zar tim pijavicama u NIS/u nije dosta privilegija? E volela bih da ga privatizuju i Rusi, pa i na kravrnjaka, samo da ne ostane privilegovan i neprivatizovan!