Pages

17 July 2007

Ko je ovde komunista?

Izjava 1, o pokušaju kontrole cena u Kini:

The pricing move is not seen in a good light by top policy planners. The National Development and Reform Commission said Lanzhou's move is not in keeping with the "rules of the market economy." A scholar at the Chinese Academy of Social Sciences remarked that the intervention was a "return to a planned economy,"

Izjava 2, jedan od najozbiljnijih kandidata za budućeg predsednika Amerike:

We're going to take things away from you on behalf of the common good.

10 comments:

Anonymous said...

Klintonka stvarno nije normalna, mnogi ce reci da je ovo zbog unutarstranacke borbe, ali po njenim ranijim izjavama ja sam ubedjen da ono stvarno to misli. Republikanci ce ih odvaliti 2008. bez obzira da li ce to biti Giulianni ili John McCain.

Inace u poslednjih 30ak godina demokrate su uspele da imaju samo jednog predsednika, Klintona, i to zato sto se on pomerio udesno, a ovi sad su crveni do zla boga

Lazar Antonić said...

U ovom konkretnom slučaju su ipak kinezi više levo. Ukidanje slobodne trgovine je gore od veće redistribucije. Odnosno kontrolisanje cena je gore od većeg poreza.

Svaka čast kineskom profesoru, ali ne treba porediti babe i žabe. Mogao si da iskoristiš i komentar Dejvida Fridmana na Hilarin komentar pa bi ti se vest učinila boljom. Ako porediš Hilari i Kinesku lokalnu vladu, Hilari je manji komunista.

Suzana Ignjatović said...

Koji McCain, on je totalno propao! Bice Guiliani vs. Hilarious Hillary. Bojim se da H. ima vece sanse.

Lazar Antonić said...

Sada je i Thompson u igri. Nije u srodstvu sa hrvatskim zabavnjakom.

Anonymous said...

"Koji McCain, on je totalno propao! Bice Guiliani vs. Hilarious Hillary. Bojim se da H. ima vece sanse."

Gresis sto se Hilari tice, videces...

Anonymous said...

Sad gledam neke procene koje kazu da ce biti tesno izmedju giuliannia i clinton ako oni budu kandidati.

MT, zasto mislis da Hillary dobija Giuliania? Zbog zalaganja za regulaciju zdravstvenog osiguranja i sav taj populizam ili nesto drugo?

Marko Paunović said...

Meni si cini da su Amerikanci dovoljno liberalni da prihvate zenu za predsednika, ali nedovoljno liberalni da prihvate Italijana. :)

Anonymous said...

A sta je sa McCainom?

Anonymous said...

"Meni si cini da su Amerikanci dovoljno liberalni da prihvate zenu za predsednika, ali nedovoljno liberalni da prihvate Italijana. :) "

videcemo, ali ja, uprkos ovoj vasoj uverenosti u pobedu klintonove, i dalje dajem vecu sansu republikanskom kandidatu. Pa Hillary stoji levlje od Al Gora i Dzona Kerija...

Suzana Ignjatović said...

Trenutno stvarno nema republikanskog kandidata koji moze da konkurise. U samom taboru nije iskristalisan neki ekstra lik, vec se stalno javljaju novi hitovi, McCain, pa Giuliani, pa Thompson...

Na osnovu skoro svih istrazivanja Gallupa, Hillary dobija Giulianija. Inace, Giuliani lose stoji kod libertarijanaca (skoro je podjednako omrazen kao Hill.). Bizarno ce zvucati, ali znam libertarijance koji bi glasali za Hillary umesto za bilo kog republikanca. Sve zbog neokonzervativizma i tih spoljnopolitickih stvari..

Drugo, pokazalo se na polls da su oni koji bi glasali za nezavisnog Bloomberga, uglavnom naklonjeniji demokratama ideoloski. Ako Bl. ne otme taj deo kolaca demokratama (ako ne bude igrao) verovatno paket ide njima.

Uostalom, Giuliani mnogo uvlaci neokonovce u svoju ekipu (Podhoretz itd.) a sigurno ce spoljna politika biti vazan faktor (cak bitniji od raznih Giulianijevih brljotina) Kako sada stvari stoje, nije mu pametno, mada, daleko je 2008. godina. Sve zavisi da li ce ljudi tada biti SCARED ili CONCERNED (kako neko rece na jednom forumu). U prvom slucaju, republikanac ima sanse. Plus, Giuliani me nervira sto je nekako sve vise muljav ideoloski, sve je nesto DA, ALI... (abortus, gay-brakovi)

Mislim da je demokratska prica oko zdravstva vec malo bajata i nejasna. Da ne pominjem jednu od koncepcija koja ni ranije nije prosla, single-payer system, koji je ekstra glupa verijanta (valjda Kanada nije Amerima preko sveta, svi znaju kako to tamo radi). Cini mi se da pre republikancima moze reforma zdravstva i penzionog sistema da bude kec u rukavu.