Pages

28 June 2007

Strategija privatizacije

Potpredsednik Vlade kaže da za vreme mandata ove Vlade nijedno veliko javno preduzeće neće biti većinski privatizovano.

Meni u stvari nije jasno kakva je razlika između Telekoma i Mobtela? Zašto su prodali 100% Mobtela ako je telefonija strateška grana? Ako je razlika to što Telekom ima i fiksnu telefoniju, neka onda razdvoje fiksnu i mobilnu i neka prodaju samo mobilnu. Zašto su onda prodali 100% Sartida i skoro svih banaka? Zašto uopšte hoće da prodaju Bor?

Ako je tačno to što Đelić kaže, da će država bolje obezbediti investicije i otvaranje novih radnih mesta, zašto smo onda uopšte započinjali privatizaciju 2001. godine? Zašto smo uopšte skidali petokraku sa zastave?

5 comments:

Lazar Antonić said...

Nemoj da im sugerišeš, mogu da se slože pa da nacionalizuju i ovo što je privatizovano.

Anonymous said...

Izgleda da su ponovo u modi politike drzavnog upravljanja, prestrukturiranja, investiranja. Poplava ovih misljenja je zahvatila citav region. I jos se svi pozivaju jedni na druge i time argumentuju i legitimisu svoje stavove. U Crnoj Gori su glasni zagovornici "zastite nacionalnih resursa". Zagovara se ne samo zaustvljanje privatizacije veci i ponovno (pre)uzimanje vecine u "strateskim preduzecima" (energetika i sl.). Ucestali su i zahtjevi da se zaustavi prodaja nekretnina strancima. Reklo bi se kao da su prespavali rusenje Berlinskog zida... No bice prije da su racionalni i interesno orjentisani. Vise resursa u drzavnim rukama, vise direktora i radnika (citaj glasaca) na drzavnim jaslama. A dok (kad) se drzava, (citaj oni) goji, narod (ekonomija) kopni.
cg.

cyberella said...

Što ih više slušam i čitam iz dana u dan vidim da su prave komunjare iako ni u ludilu ne bi priznali. Đelić prednjači, ali ima ih dosta...ne mislim samo na političare, i mediji još uvek proturaju priču o zlom liberalizmu, svima su puna usta demagoške pravednosti. Niko da se dotakne pravih problema, nije nimalo popularno, a svi samo vole da budu popularni ovde.

cyberella said...
This comment has been removed by the author.
Gavrilo said...

...а петокраку су скинули из разних разлога - да се Власи не досете, видела жаба да се коњи поткивају, да их не би зла Америка и због тога притискала, да не остане БАШ СВЕ исто...