Pages

25 November 2014

Put nade

Eh, kakve su sve impozantne karijerne reference možda propuštene, a vreme traćeno u kojekakvim regionalnim časopisima.

http://www.iflscience.com/technology/journal-accepts-paper-reading-get-me-your-fucking-mailing-list

Možda je struktura rada odveć koncizna, ali je svakako dosledna. Manje je definitivno više, a sve je potkrpeljeno odličnom vizeulizacijom. Pristupje potpuno originalan. Jedino što je problem da li je ovo plagijarizam ili pokušaj da se nekome smesti samoplagiranje.

18 comments:

Nemanja said...

Cak i u ovakvoj sali moderni akademski radnici ne postuju princip stedljivosti - nakon prvog "Get Me Off Your Fucking Mailing List" svako ponavljanje je redundantno :P

Stoga, metastazirani udzbenici od 500+ stranica ne trebaju nas cuditi :D

Aleksandar Stevanović said...

Moja evokacija studija u Kamenickoj je da nije bilo udzbenika od 500+, bilo je samo netematskih hrestomatija koje su se greskom zvale udzbenici i jedan izuzetak gde je autor & C2H5OH zaista sam pisao veci deo neprevazidjenih budalastina do 1000 stranica.

Nemanja said...

Iako se slazem sa Aleksandrom oko ovdasnje erozije vrednosti naziva udzbenik, ja, za razliku od njega, nisam bozanstvo :) pardon, ne bih da izazivam gnev izvesnih neimara iz Kamenicke, pa da me umlate sa njihovim kreacijama biblijskih razmera, te bih ukazao na globalni fenomen:

Godina Gospodnja 1871, Principles of Economics, Menger Karl - 328 stranica

Godina Gospodnja 2008, Principles of Economics, Mankju Grigorij (u narodu poznatiji kao Greg) - 904 stranice

Isti naslovi, razliciti obimi - inflacija stranica od gotovo 300%!

Zakljucak: Ako moderni akademski radnici (nastave da) krse parsimony principle onda za 140 godina docekacemo biblije umesto udzbenika :D

Unknown said...

Ja nisam imao privilegiju da pohadjam instituciju u Kamenickoj, ali predpostavljam da je kao i dobar deo naseg visokog obrazovanja zreo za ozbiljan remont.
Naisao sam na jedan zanimljiv nacin kako je to uradjeno na jednom velikom drzavnom univerzitetu u Rusiji. Naime, LSE kroz London International dopisnu skolu (koja postoji vise od 100 godina jos od imperijalnog doba) organizuje studije gde se ispiti pohadjaju u Britanskim ambasadama (ili British Council). LSE obezbedjuje da se ispiti ocenjuju na isti nacin kao ispiti njihovih studenata sa kampusa. Skolarina je jeftina (oko 2000 funti), i ovo je jako dobar deal iako nastava uopste nije ukljucena, ali je za mnoge previse skupo i dalje.
Drzavni univerzitet u Rusiji je skroz prihvatio njihov program i organizuje nastavu za njihov degree. Posto je skolarina za LSE skupa, mnogi odluce da na kraju ne pohadjaju LSE ispit, vec ispit za isti kurs koji organizuje ruski univerzitet. Na taj nacin je sadrzaj identican i skoro da nema razlike u znanju onih koji doplate za LSE ispit i onih koji nemaju resurse za to.

Da se ja pitam, ja bih isto to uveo bar kao jos jedan smer na svakom drzavnom faksu u Srbiji. Studenti bi sami procenili koliko je to pametna ideja kroz rang liste bodova za upis.

Vladimir said...

Spominjete Kameničku. Gde je beše to? Kod Picinog parka?
Aleksandre, zašto ne biste napisali neki tekst o okupaciji biskopa Zvezde?

Aleksandar Stevanović said...

Vladimire, iskreno imam konflikt dvostrukog odbijanja u slucaju Zvezda, s jedne strane mikro akcija radikalnog levicaraenja, s druge strane jedna retko velika steocina za cije se stetocinstvo malo zna (i ne mislim prevashodno na bioskope).

Vladimir said...

Aleksandre, napišite, uprkos svemu ili upravo zbog toga. Za sve nas koji jako malo toga možemo da razumemo.

Nemanja said...

Aleksandre, zasto ne biste napisali tekst o nepisanju tekstova stovanog Branka i kamarad Filipa :D

Ukoliko ne pisu tekstove, a nesto moraju raditi, sto onda cine na ovome blogu :D uvecavaju male to female racio :D

pest said...

off topic

Nagradno pitanje, cija je ovo izjava: "Srbija ne duguje nikome da komentariše izjave svojih građana, posebno onih koji u politici ništa ne znače"?

Pod A: To je izjava vodje jedne od liberalnih partija u Srbiji.

Pod B: To je izjava vodje Srpske Narodne Stranke.

Aleksandar Stevanović said...

Tacan odgovor je pod (a) i stilski je evidentno i bez da se nudi (b). Inace prvi deo recenice je tacan, drugi deo je sa stanovista pozicije (a) kolosalno netacan.

Navuhodonosor said...

Da li ste gledali ovaj interesantan razgovor Radulovića sa Ćosićem?
Radulović za N1: Hoću da budem premijer
Radulović iznosi niz svojih ekonomsko-političkih stavova: protivnik je smanjenja plata i penzija, kaže da će to smanjiti potrošnju, tražu, proizvodnju i poreske prihode, meni to zvuči nekako kejnzijanski, ali što opet ne znači da čovek nije u pravu; kaže da njegov program ima dva dela - jedan se odnosi na jaku socijalnu politiku, a drugi na tržišnu ekonomiju; kaže da nije tačno da je loša privatizacija bolja nego državna svojina; kaže da partijski zaposlen višak na izmišljenim radnim mestima u javnom sektoru ima diplome koje su kupljenje na privatnim fakultetima; zalaže za reformu penzionog sistema po čileanskom modelu i reformu sistema socijalne zaštite po kanadskom modelu; kaže još i da voli Rusiju, ali i da ruski model upravljanja društvom ne treba da nam bude ideal i kaže da je za ulazak Srbije u EU, ali je protiv ulaska u NATO; neki njegovi stavovi će razočarati jedan deo redovnih posetilaca ovog bloga.

Aleksandar Stevanović said...

nije nemoguce, ali ima razlike izmedju blogovanja i politike kojoj je svrha da menja srbiju, a ne da se bude u pravu.

Anonymous said...

Uticaj političkih programa stranaka na ishod izbora je precenjen,glasači mnogo više intuitivo identifikujući se sa vođama lista biraju. Tako je svuda,u manjoj ili većoj meri,da pitate prosečnog glasača šta se podrazumeva uopšte pod programom stranke gledali bi ko tele u šarena vrata(al zato nepogrešivo znaju jel ova(j) ,,za ovo ili ono"). Radulović(or alike) će imati neke opipljivije prilike za izborni uspeh tek kad penzioneri u Srbiji budu oni koji danas imaju 40-45 godina max,ovo ubeđivanje samoupravnih mozgova da se transedentuju od negde istočno od Moskve do daleko zapadno od Berlina ima nulte šanse. Plebs je prvo izabrao Vučića pa je(se) on prilagodio program. Ostali su fikusi.

Navuhodonosor said...

Čuo sam od drugara da je Radulović prešao cenzus od 5% u Novom Sadu i u nekoliko opština u Beogradu, da li je to tačno?

Aleksandar Stevanović said...

Tačno je. Novi Sad, Novi Beograd, Stari Grad, Savski Venac i Vračar su bili iznad cenzusa.

Aleksandar Stevanović said...

A sada je spisak značajno duži.

Aleksandar Stevanović said...
This comment has been removed by the author.
Navuhodonosor said...

E baš lepo! :)