Pages

03 April 2012

Otkupnina

Južni Tirol nudi 15 milijardi evra Italiji za fiskalnu nezavisnost. 

4 comments:

Lighthouse said...

A izvor je RT.

Anonymous said...

U sve jačim manirima sve nadirujućeg progresivizma neki jadni pridevi su toliko zloupotrebjavani,da bi da imaju ljudsku personifikaciju bili proglašeni većim mučenicima od Isusa samog.
Fiskalni pridev je jedan od najnamučenijih od strane onih koji bi na instant ,,do sledećih izbora" da načine svet radikalno boljim mestom. Još jedna u nizu glupavih konstrukcija lingvistike(pošto tu od ekonomije nema ni e) je fiskalna nezavisnost.
Valjda još od Hamurabija posedovanje izvršne vlasti je direktno korelisano jedino sa mogućnošću sprovođenja iste,a naplate poreza jedna od najviših ako ne i najviših ciljeva. Kako onda iko može biti fiskalno nezavistan a zavistan.
U stvari stvar je još problematičnija,jer u današnjem svetu gde se ama baš sve može i želi relativizovati ako jedna grupa građana 90 posto poreza ostavlja sebi postavlja se slično pitanje- ama od koga su to oni pa zavisni(jer koliki god da su koji porezi oni ih 90 posto zadržavaju,bez obzira što to može generisati enorman birokratski aparat to je njihov lokalni a ne rimski).
Moj skromni zaključak-Onaj ko naplaćuje poreze je de facto vladar,a Italija je samo još jedna u nizu od država koje su mislile da su pametnije od Srbije i kojoj treba,kao i nama, jedna ozbiljna doza ,,prihvatanja realnosti". Jer najčešće je imaginacija lakša
P.S. Slučajno zbog nekih ličnih poznanstava znam par ljudi koji tamo gasterbajterišu i koji kažu da je južni Tirol sve samo ne Italija,da mogu sutra bi se Austriji priključili bez ikakvih dubljih razlog sem patriotskih

Kikijev tata said...

Ne znam da li se sećate, ali Soros je svojevremeno predlagao sličan scenario otkupa Kosova od Srbije. Ne secam se tacno ko je trebalo da plati, ali čaršijski trač je išao da je burno neslaganje Sonje Liht vodilo njenom odlasku iz Fonda.

Marko Paunović said...

I Stiv Henke je nesto slicno predlagao

http://trzisnoresenje.blogspot.com/2012/01/trzisno-resenje-za-kosovo-folklandska.html