Pages

06 April 2012

Instant tupost

Ili Maja Čečen ne zna šta govori, što samo nju diskredituje, baš kao i novinara koji je to preneo, ili ako govori istinu mi smo zemlja koja ima opasne probleme. Kako bilo, užasno je ako jedan dnevni list prenosi takve stvari, jer se cene u Srbiji formiraju slobodno za još uvek većinu roba, tako da inspekcija nema šta da to preispituje.

Inače, ako je neko već hteo da pomogne roditelje, najbolja mera bi bila da se ne naplaćuje carina na uvoz bebi opreme preko Interneta, da se naplaćuje PDV po fakturi i da se naručilac ne reketira kroz fantomske špediterske usluge. Ali to nije popularno, a plus odoše lepe zarade naših uvoznika u istoriju.

3 comments:

Nemanja Radojevic said...

Ne vidim sta je nelegitimno kod promene cene artikla??? Pravo svakog trgovca je formiranje cene, a kupci kaznjavaju/nagradjuju ovu akciju.

Aleksandar Stevanović said...

Upravo tako. Zato i ja mislim da Maja Cecen priva besmislice.

Nemanja said...

Pa i sofista, ovaj htedoh da kazem menadzer Darko Jovanovic mudro zbori, ne isplati se trgovcima da dizu cene posto je poznato da je traznja elasticna za bebi opremom.

Na predlog ukidanje carina za bebi opremu, dodao bih omogucavanje jedne sitnice, sitnice koju nekolicina liderskih zemalja na svetu ne poseduje, sitnice zvane PayPal.