Pages

29 December 2011

Zlatousti

Superministar se danas bavi prosvetljivanjem. Doneo je odluku koja je, na liniji njegovih drugih odluka iz repertoara Mirka Marjanovića i nekih ranijih nadriekonomista Titovog doba. To je valjda doprinos nacionalnom pomirenju. Ono što je ružno je cinizam gde on objašnjava trgovcima da će manje marže podstaći veću tražnju i da će malotrgovina zarađivati više. Kao da naše malotrgovine vode kompletni retardi koji ne mogu da uoče takve gvozdene zakonitosti koje se ne pojavljuju igde osim u Demagostanu.

Mene kopka jedno drugo pitanje: Da li je ministar Zlatousti našao načina, ne samo da poveća standard građanima, podigne zarade maloprodaje, nego i da reši već uočenu pojavu da Srbi jedu barem 10 puta više od drugih naroda u okruženju i tako potpiruju inflaciju? Kako mi se čini, ja mogu da nastavim da jedem lopatom i da inflacija bude niska. I Šoškić nam daje iste prognoze, pa će biti da sam u pravu.

2 comments:

Vlada said...

Mislim da u DS-u postoji interno takmičenje za najgluplju ideju (nedelje, meseca itd..). Najgluplja ideja nedelje postane uredba, a meseca zakon. Oni su potpuno odlepili. Vidim "uređuju" i tržište naftnih derivata nakon čega sledi, naravno, poskupljenje.

Ali kad vidim komentare na ove vesti, shvatim da glup i zatucan narod i ne zaslužuje bolje.

Aleksandar Stevanović said...

Mislim da pate od sindroma SPS 2000. Jedino sto oni mogu da se nadaju nekoj novoj svenarodnoj koaliciji koja bi lepo pretvorila Srbiju u jedan napredni bantustan jer tamo i pripadamo po svemu osim geografiji.