Pages

10 December 2011

Mala dopuna Istoriji životnog standarda u Srbiji

Ovaj put iz pera Miloslava Samardžića

6 comments:

zmau said...

Plate u kraljevini su bile veće nego plate danas => Brozov komunistički režim je bio katastrofalan sa ekonomskog aspekta. Zanimljiva logika, nema šta.

Pavle Mihajlović said...

evo kod nas na blogu je Mihailo pokrio deo priče o SFRJ vs. KSHS http://clubvonneumann.blogspot.com/2011/12/kraljevina-jugoslavija-vs-sfrj-drugi.html

Zapravo je tužno koliko je kapitalističke tradicije potpuno izbrisano i zaboravljeno tokom komunističke vladavine.

Anonymous said...

Antikomunizam se najpre da postići objašnjavanjem razlike između privatne i "javne" firme, kako bi se približila razmera divljaštva Brozove vrhuške u ekonomiji. Ono drugo je očigledno, te Broz i ostali divljaci nisu imali nikakvog respekta niti prema životu, niti prema imovini.

Marko Paunović said...

Pavle, zaboravih da prokomentarisem...

Ne znam ko je Mihailo, ali mi je poslednjih par njegovih postova bilo veoma zanimljivo.

0vernite said...

Zanimljiv tekst, mada ipak mislim da je malo ruzicasto obojio medjuratnu istoriju. Cuo sam, a moze biti da nije istina, da bese neki prirucnik za francuske (valjda) biznismene nesto pre I sv.rata, gde im je napomenuto da dobro paze kako i s kim sklapaju poslove u Srbiji, jer je zemlja puna prevaranata i lopova :)
Ali sklon sam da verujem da su podaci koje je izneo tacni, to o platama i sl.
Nego, jos su zanimljiviji komentatori tamo -- koju god stranu da zastupaju, kao da su zaboravili da jutros popiju svoju dozu lekova. Onih sto ne mogu bez recepta lekara specijaliste od nedavno :)

Pavle Mihajlović said...

@Marko Paunovic
Mihailo je novo pojačanje na blogu, drugar sa BOŠ-a u najkraćem. Savršeno se uklopio u ekipu tako da nas sad ima trojca. Planiramo još akvizicija u budućnosti.