Pages

18 November 2011

Pravosuđe u Srbiji


B92:

Veće sudije Vidojković je 2008. oslobodilo petoricu Miloševićevih saradnika optužbi za teške telesne povrede Lukoviću i Sokoloviću, a tužba protiv Miloševića je odbijena. 

Naredne godine Okružni sud je ukinuo rešenje, a tadašnji Opštinski sud pre ponovnog odlučivanja obustavio je postupak po tužbi Lukovića, koji je u međuvremenu preminuo. 

I ovo rešenje ukinuo je Okružni sud, ali je veće sudije Vidojković ponovo donelo identično rešenje. 

Posle ponavljanja žalbe Apelacioni sud je, tri dana pre nastupanja apsolutne zastarelosti, potvrdio rešenje prvostepenog suda, da bi nakon toga Osnovni sud obustavio postupak i u odnosu na oštećenog Sokolovića. Apelacioni sud u Beogradu poništio je to rešenje. 

Sve u svemu, meni ništa nije jasno šta se događa. Ovo je iz mog posta od pre tri godine:

To do danas ostaje jedan od najjezivijih prizora koje sam video uživo - čovek prebijen leži na zemlji, nekako uspeva da sedne, krv mu lipti iz nosa, ušiju, a jedan od Markovih gorila se zaleće nekih desetak metara sa leđa i šutira ga u glavu. Ja sam mislio da ga je ubio.

Ovde je i komentar Marka Miloševića, ekskluzivno za Njuz.net:

Marko Milošević, sin nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, izjavio je danas, nakon što je juče oslobođen optužbe za nanošenje teških telesnih povreda otporašu Nebojši Sokoloviću, da je zadovoljan što se reforma pravosuđa u Srbiji pokazala kao uspešna.

8 comments:

Anonymous said...

Ne valja post. Tačnije, originalan post je loš. Napisano je nešto, što jedan razuman ne može razumeti. Ne kažem ja da tzv reforma pravosuđa nije doprinela ovakvim stvarima, ali da bi se razjasnilo, potrebno je postaviti link presude. A po svemu sudeći, tužilac je uprskao prilikom dokazivanja teških telesnih povreda.

Marko Paunović said...

Koliko ja znam, tuzilastvo se smatra delom pravosudja....

andreas breme said...

Dobar tekst na politici Miss.

andreas breme said...

U politici

Milos J. said...

Haha, gde ubaci Njuz.net, pa tu izmisljaju vesti :) troll site :D

Marko Paunović said...

Ajde?

Danica Popović said...

http://www.blic.rs/data/files/2011-11-20/3547_strip.jpg

Á Phàm Liêu said...

chuyên nhận order hàng Nhật (https://muahangtrenamazon.org/p/dich-vu-order-hang-tu-amazon-nhat-ban-ve-viet-nam-gia-re.html), nhận mua hộ order mua sách tiếng nhật trên các trang web của Nhật với giá cả cạnh tranh nhất thị trường, đem lại sự tiện lợi và tiết kiệm tối đa cho quý vị khách hàng. https://www.linkedin.com/pulse/1-order-hàng-nhật-về-việt-nam-nhanh-chóng-giá-rẻ-đồng-hồ-trên-amazon