Pages

14 November 2011

Karićevi "libertarijanci"

Blic me je slatko nasmejao:

Na mitingu su govorili članovi Vučićevog tima za Beograd: predsednik beogradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović, funkcionerka desničarske Nove Srbije Dubravka Filipovski, predsednik levičarskog Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i predstavnica libertarijanskog Pokreta “Snaga Srbije” Jasmina Mitrović-Marić.


5 comments:

Anonymous said...

Otvaranje šampanjca!
:)
Libertarijanci se politički legitimišu.

Speaker said...

Ne, oni su mislili "fruktalijanci" :)))

Anonymous said...

Mimikrija. Pa koliko stranaka imaju "demokratsko" u nazivu, i samo u nazivu?
Al' ovo je prvo pojavljivanje libertarijanaca :)

Lighthouse said...

Iz nekog čudnog razloga, BK ima fiksaciju na sve što počinje s "lib". tako je sredinom 2005. pokušavao da predstavi svoj Pokret Snaga Srbije kao liberalnu stranku, i u tu svrhu angažovao svoju mašineriju laži BK TV, goru od Bastilje 1990-tih. Ko misli da preterujem, neka samo pričita ovaj post, ovo moje svedočenje iz prve ruke, do kraja. A ko god lično poznaje Lighthousa, zna da je stvarno bio na mestu na kome se događaj zbio.

U Sofiji je u proleće 2005. bio Kongres Liberalne internacionale. Karićev PSS nije ni tada ni posle bio ni član ni posmatrač u LI. Ipak, Dragomir Karić je tamo pozvan da prisustvuje kao gost, mada ne i da govori (nebitno od koga je stigao poziv, jer taj nije iz Srbije, a kasnije je za tu grešku trpeo posledice). Tokom prepodnevne otvorene sednice, snimatelji BK TV su uporno snimali publiku, naročito kad je tapšala. Tokom pauze za ručak, snimateljska ekipa BK TV je snimila govor Dragomira Karića u praznoj sali (snimali samo govornicu), a on je na radne stolove delegata poređao letke PSS. Onda je, posle ručka, upao, bukvalno upao, na zatvorenu sednicu, s pratiocima. Pratioci su kao ludi sevali blicevima, a ekipa BK TV ga snimala kako ulazi i ide ka govornici. Iste večeri, BK TV je objavila prilog u kome se vidi kako Dragomir Karić ide ka govornici praćen nezapamćenim interesovanjem novinara, zatim se kao (kako je rečeno) specijalni gost obraća Kongresu LI prigodnim govorom, a zatim mu publika iz sve snage aplaudira. Nisu prikazali ono posle, a to je bilo da su se telohranitelji istaknutih političara iz LI i bugarsko obezbeđenje Kongresa stuštili na Karića i pratioce i bukvalno ih, dosta brzo i efikasno, profesionalno, izgurali iz sale. Dok su organizatori kongresa sabrali dva i dva (a i raspitali se kod delegata iz balkanskih zemalja ko je dotični) i potražili Karića da mu saopšte da njegovo prisustvo više nije neophodno, dotični je već bio u kolima na putu ka Beogradu, a prilog za BK TV se uveliko montirao.

Toliko o Karićima "liberalima", "libertarijancima", itd. Pitam se samo: šta mu to treba? Nečista savest? Tajna ljubav prela slovu L? Ili bi da bude slobodan, ali ne i odgovoran? Da mu je porez mali, ali da su državne subvencije za podsticaje njegovim genijalnim projektima velike? Ili da je porez veliki za druge (pa tako "socijalno odgovoran"), a za njega da postoje rupe u primeni?

Aleksandar Stevanović said...

Evo potvrdjujem i ja da se taj dogadjaj u Sofiji desio bas tako, jer mu je prisustvovao neko sa kim sam tada blisko saradjivao, a isti nije mogao odoleti da ne isprica o Bogoljubovom budalesanju. BTW moj izvor je ozbiljan covek, nekada ozbiljan politicar, a danas i tada ozbiljan poslovni covek.
Medjutim, nije to meni cudno, uklapa se u profil mufljuza koji prikuplja stare slike i retusira ih, trabunja o deci koju rasporedjuje na globalnom nivou i slicno. Najfascinatnije je sto su ga vatreno i kratko voleli upravo oni koje je najvise ojadio u svoje vreme.