Pages

10 August 2011

Kuzma, političko-gejmerski analitičar

Najdžel Faradž, predsednik britanske partije nezavisnosti (UKIP), poslanik u Evropskom parlamentu i entuzijastični evroskeptik, jedini je živi političar za koga bih glasao, lepio njegove plakate i agitovao vučenjem ljudi za rukav. Idite na Youtube i ukucajte mu ime. Očekuju vas sati i sati fantastične zabave, koji će vam otvoriti oči i pomoći vam da shvatite ko ste, gde živite i zašto vam je tako kako vam je. Način na koji lik raskrinkava, argumentima uništava i militantno ponižava evroglavešine, koje naši političari tretiraju kao apostole koji su došli da očiste hram, naprosto je fascinantan. Stvar je istovremeno tužna, strašna i ultrazabavna, uostalom kao i sam život u koloniji koja je suviše jadna da bi bila makar i protektorat. Najdžel Faradž, suvi genije. Mene je ubedio da je ujedinjena Evropa smeće i da je kompletna žvaka o "odsustvu alternative" koju nam guraju u grlo obična glupost. Dajte mu šansu da u to ubedi i vas.

Ovo je napisao Miodrag Kuzmanović u kolumni (pazite sad!) "Ja, igrač" u novom Svetu kompjutera (avgust 2011).

Evo dva najzanimljivija videa Najdžela Faradža (na jedan od njih je linkovao Slaviša još pre godinu i po). Za prevod na hrvatski, možete da zahvalite blogu Referendum protiv pristupanja EU.



10 comments:

elCoyote said...

TheWallStreetJournal
Lessons From The Brain-Damaged Investor
http://online.wsj.com/article/0,,SB112190164023291519,00.html

elCoyote said...

Nigel Farage in King World News

http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2011/8/10_MEP_Nigel_Farage.html
Interviju je snimljen danas
Wednesday, August 10, 2011

elCoyote said...

http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2011/8/10_MEP_Nigel_Farage.html

Evo celog linka,
Copy/Paste ne radi kako treba

tiki said...

Kuzmu uvek volim pročitati a Nigel je bio otkrovenje zahvaljujući Jadranku i njegovom blogu (Jadranko hvala)

Nemanja said...

Dobra stvar je sto odsustvo alternative ne vazi za Svet kompjutera, te postoji hrvatski casopis VIDI.

Marko Paunović said...

Za mene SK nema alternativu, od 1989. do danas. :)

Ivan Jankovic said...

Covek je vrlo dobar retor i demagog, bolji od Seselja, i to je veliki resurs. I drago mi je sto njegova partija ima vec oko 5% glasaca u Britaniji. Malo mi se ne svidja sto u odredjenim stvarima i sadrzinski podseca na Seselja, kao kad van Rompujev prezir prema ideji nacionalne drzave povezuje sa time sto je Belgija "non-country". Mislim da takvim bigotskim izjavama umanjuje kredibilitet 95% ispravnih stvari koje ima da kaze i daje argument zlikovcima da njegovu ideologiju otpisu kao bigotsku i nacionalisticku.

zmau said...

Jes, vala, i mene podseća na Šešelja. Naročito u drugom klipu, gde ne dozvoljava da mu sitnice kao što je argumentacija sputavaju šou.

Marko Paunović said...

Eh sad, jos ocekujete od politicara da pruzi i argumente... Pa to nema ni u Evropi. :)

Leone said...

Preporucujem i Daniela Hannana, ima channel na YT i svoj blog na telegraphu. I nekoliko njegovih klipova je preveo Jadranko Brkic na svom sajtu.