Pages

21 July 2011

Osoba sa invaliditetom

Švedska državna služba za zapošljavanje je odlučila da "zavisnost od hevi metala" prizna za invaliditet. To znači da je zavisnik od hevi metala em zaštićen od diskriminacije (ne smeš da ga ne zaposliš samo zato što je ceo istetoviran, ne dolazi na posao kada ima neki dobar koncert, i pušta glasnu muziku), em ima pravo na finansijsku nadoknadu.

"I signed a form saying: 'Roger feels compelled to show his heavy metal style. This puts him in a difficult situation on the labour market. Therefore he needs extra financial help'. So now I can turn up at a job interview dressed in my normal clothes and just hand the interviewers this piece of paper," he said.
The manager at his new workplace allows him to go to concerts as long as he makes up for lost time at a later point. He is also allowed to dress as he likes and listen to heavy metal while washing up. 

2 comments:

xejt said...

Politicka korektnost - vetar u ledja jaci od 1001 Seselja svakoj zatucanoj budali zeljnoj izolacije.

Speaker said...

Pa to je što se mene tiče, odlično, što više se zapliću kao pilići u kučine u tu vrstu maloumnog soocijalističkog fantaziranja, to će pre neko pametniji da ih uništi, opljačka i porobi ili pobije, kao što je red :))) Civilizacija koja misli da društvo treba da bude prilagođeno najgorima a ne najboljima treba da propadne što pre, i to na najbrutalniji i "najfilmskiji" mogući način za primer budućim generacijama :)) Ne čini li vam se da se baš tako nešto relativno uskoro sprema ne samo Švedskoj, već i većini EU, i nije li to razlog za radost i zadovoljstvo time što je ovaj svet nepogrešivo pravedno uređen? :))