Pages

30 May 2011

Srbija, 21. vek

Rasprava o udžbenicima:


Лично не сматрам да се више научи кад се пише по књизи. Више се постиже када ученик задатак препише у свеску.

6 comments:

Nemanja said...

Zasto ne kupe deci Amazon Kindle, i nema habanja stranica.

Stanke said...

Mislim da bi Kindle bio super. Košta samo $139, a može i za $114 da se dobije sa nekim sponzorskim reklamama. Što znači da bi na količinu mogao da se dobije prilično jeftino.
Ne znam koliko koštaju knjige za školu, ali sam siguran da je lakše vući sa sobom jedan Kindle i nekoliko svezaka, nego punu torbu preteških knjiga.
Ali ako saberete sve knjige koje su potrebne za 8 razreda i svu lektiru, siguran sam da je Kindle isplativiji.

Vlada M said...

http://4.bp.blogspot.com/_5Z_ofOD26N4/TMb0PFzX7FI/AAAAAAAAAGs/8ljv32DTQUk/s1600/think+of+the+children.jpeg

Berkut said...

Da, ali ako si iz Srbije ne mozes da kupis knjige na Amazonu, tako da ce ipak morati da odustanu od Kindla. Ili da koriste torretnte za nabavku knjiga.

Stanke said...

Ma ne, nisam mislio na kupovinu knjiga. Nego, ako je već država rešila da deli džabe udžbenike - onda svi lepo kupe (ili dobiju od države) Kindle sa preloaded udžbenicima. Mislim da je to jeftinije nego deliti štampane udžbenike. Šta će im kupovina na Amazonu.

0vernite said...

Nema to nikakve veze, izdajte knjige u nekom od formata koje podrzava Kindle (ili, pa, bilo koji drugi e-reader, npr popularni i kvalitetni format epub), i problem resen. Ne mora biti ni Kindle, ima gomila drugih proizvodjaca, ali to je dobra ideja u svakom slucaju. Verujem da bi na kolicinu od par desetina ili stotinu hiljada dobili i ogroman popust. Strategija Srbije za 2020-u? Ovi se shale, jel'te?