Pages

25 March 2011

Kud svi Turci

Tu i Grad Beograd. Umesto da slavimo svetlo i električnu energiju jer je upravo kvalitetno veštačko svetlo bilo jedna od prekrtnica ljudskog roda, štitimo planetu od nepostojeće opasnosti promovisanjem mraka.

6 comments:

Vojvoda said...

Најбоље да прође без нас...

Lighthouse said...

A, ne, neće. Kao i prošle godine, nije red a da tako važan praznik poput Dana Planete ne provedem radno i u sređivanju najlepšeg dela planete (a to je moja individua, zajedno s ostalh 6,9.. milijardi). Stoga, sve što mogu u veš mašinu, ispeglati, oprati sudove, bojler dogrejati i temeljno ispod svakog nokta oprati, a povrh svega i na kraju da se počastim lepom subotnjom večerom iz rerne. U koliko ono beše gase svetla, 20:30?

Anonymous said...

Мени није јасно како се то организује, јер такав пад потрошње води се под "удар" на електро систем, на страни потрошње.

bodža said...
This comment has been removed by the author.
zmau said...

Ma kakav crni udar, svetlo je ionako mali potrošač energije, a u martu je grejanje (vazduha) i dalje najveći potrošač. Pa kad tome dodaš stavke iz Lighthouseovog lickanja koje među Turcima niko i ne pominje, dobiješ da se svetlo i ne oseti, sve i kad bi se stvarno gomila ljudi odazvala, tako da u ovoj situaciji nema čestit liberal čega da se plaši ;).

Anonymous said...

@zmau
Не пратим те црне радње, па и не знам да ли се позив односи само на светло или на све уређаје. Па опет, не бих занемаривао светло, никако не бих.

Колико сијалица, које снаге, није то мало... Пустите грејање ваздуха, то је тако можда у некој другој земљи.