Pages

09 December 2010

Pravo i superheroji

Pogledajte blog pod nazivom Law and the Multiverse: Superheroes, Supervillains and the Law.


If there’s one thing comic book nerds like doing it’s over-thinking the smallest details.  Here we turn our attention to the hypothetical legal ramifications of comic book tropes, characters, and powers.  Just a few examples: Are mutants a protected class?  Who foots the bill when a hero damages property while fighting a villain?  What happens legally when a character comes back from the dead?


Pogledajte neke od zanimljivih postova: gde superzlikovac da locira bazu, pravni status alter-ega (i kako izbeći moguće optužbe za utaju poreza, država ne dozvoljava paralelno postojanje Supermena i Klarka Kenta), da li je Betmen službeno lice, problemi sa besmrtnošću.


Još uvek ne mogu da zaključim da li se radi o najbesmislenijem ili o najzanimljivijem blogu na koji sam naleteo u poslednje vreme. Naravno, te dve stvari se međusobno ne isključuju.

1 comment:

Davor Nikolić said...

Dobar je...

Ja pratim blog pod nazivom Superhero Babylon koji se uglavnom bavi objektivističkim pogledom na superherojštinu u stripu, filmu, igrama i sl. ali su likovi u poslednje vreme prestali da pišu.