Pages

23 April 2010

Oblak u glavi

Na šta Amerikance asocira reč Srbija:




created at TagCrowd.com




A evo i srpskog vidjenja Amerike.

4 comments:

Pokrajac said...

Željka,
Odakle ti samo ove ključne negativne reči? Jesi radila neko search google, key words: american view on Serbia ili je to ipak subjektivni pogled na ovu stranu sa one strane?

Ideja mi se dopala;)

Željka Buturović said...

to je iz ankete koju sam radila (slucajan uzorak, nesto preko 2000 ljudi). pitala sam ljude na sta ih asocira rec srbija.

Unknown said...

Zar nema ni jedan koji prati tenis? :)
Da li je tema anketa bila takva da ljude usmeri na razmisljanje o ovakvim temama? Ako neko razmislja o politici, tesko ce se setiti necega iz sporta, nauke il cega vec. Svejedno, prilicno se jadno kotiramo.

Kako li su reci "start" i "familiar" upale u pricu.

Željka Buturović said...

"Zar nema ni jedan koji prati tenis? :)"

bilo ih je nekoliko koji su to pomenuli ali malo u odnosu na druge kategorije. problem sa tom pricom da ce tenis da promeni sliku o srbiji je, pored toga sto amerikanci ne prate tenis toliko, i u tome sto je prica o srpskim teniserima cesto zapravo potvrdjivala sliku o srbiji kao nekom vrlo zaostalom mestu gde vlada rat i nemastina. takoreci svaki put kad su se pomenuli srpski teniseri, to je bilo u kontekstu kako su prevazisli zaostalu sredinu iz koje su potekli. milion puta je ponovljena ta prica sa anom ivanovic i bazenom-terenom iz koje je prosecan gledalac mogao da zakljuci samo to, da u srbiji ne postoje normalni teniski tereni.

nije to bilo iz lose namere, to je prosto bio pokusaj komentatora, tenisera i ostalih da sebe uzdignu. djelic je bio u jednom od tih spotova koji su emitovani opet sa to pricom kako smo nekad bili strasno zaostali ali eto sad idemo napred. a u realnosti srbija nikad nije bila toliko zaostala.