Pages

12 March 2010

Rusi o Srbima

I Srbima iz teško shvatljivih razloga dragi Rusi dali su ocenu poslovnog okruženja u Srbiji Ako se ima u vidu da je ocenu dao diplomata koji koristi malo sofisticiraniji rečnik, jasno je da smo konačno i sa istoka dobili potvrdu da smo tamo gde su nas svrstavale sve organizacije koje ne prodaju dobre ocene poslovnog okruženja i lika i dela reformista.

2 comments:

Stanke said...

citiracu komentar sa izvorne vesti na B92:

"Vidiš trun u oku brata svog a ne vidiš brvo u sopstvenom" Naime samo u Rusiji postoji tzv."reiderstvo" - praksa preuzimanja (otimanja) kompanija uz pomoć korupiranog pravosuđa i policije. Priča ide ovako: Policija po "anonimnoj dojavi" vrši raciju u firmi-žrtvi i pleni poverljiva dokumenta, potom ih (nezvanično) daje na uvid trećoj strani tzv.anonimnom dojavljivaču - koji na osnovu tih dokumenata krivotvotvori ugovor o kupoprodaji kontrolnog paketa akcija i pokreće tužbu pred privrednim sudom za neizvršenje ugovora. Suđenje je naravno puka formalnost. Firma se po preuzimanju rasprodaje a radnici završavaju na ulici. Ovo je toliko ustaljena i svakodnevna pojava da je i predsednik Medvedev stanje u Rusiji okarakterisao kao "pravni nihilizam".
(pera, 11. mart 2010 18:57)

VladimirV said...

Kako to da je i jedna firma u Rusiji opstala? Komentator ocigledno nije cuo za film Wall Street i lik Gordona Gekka... :)
I samo kad bi u Srbiji dohodak po stanovniku i nezaposlenost bili kao u Rusiji ili kao u Moskvi... kada bi u Srbiji svi zaposleni u privatnom sektoru bili placeni kao zaposleni u NIS-u i Beopetrol-u... kada bi se u Srbiji kao i u Rusiji gradile brze pruge sa nemackim, japanskim i italijanskim vozovima i kada bi se u Srbiji kao i u Rusiji gradile najvise zgrade u Evropi i poslovni distikti sa neboderima od stakla i celika... gde bi nam bio kraj...