Pages

26 January 2010

Samo je Radovan protivan

Izgleda da više nema potrebe da se popularizuje evroizacija. Građani su shvatili. Pogledajte komentare na vest Uvođenje evra nije dobro rešenje. Još samo da ubedimo stručnjake.

3 comments:

Sandra said...

Wow, ja sam iznenadjena

Lighthouse said...

Nisu loši komentari, ali i oni podležu "srpskom snu", čija je najnovija faza evro. Npr, čitalac koji govori o plati od 30.000 koja će garantovano vredeti 300 evra, ljuto se vara, jer će mu plata mnogo više varirati, u nemogućnosti države da prevari one kojima danas deli po (novoodštampanih) 30.000. Ipak, bolje bi nam bilo, lovcima u mutnom bi bilo mnogo teže, a novac kao merilo vrednosti bi to konačno i postao.

Веља said...

Има у јавности и ставова да би прелазак на евро много разљутио емисаре ЕУ, будући да би то било без њиховог пристанка, те да би то штетило процесу приступања Србије ЕУ.

Па Црна Гора је на евро прешла и пре но што је постала посебна држава и нисам приметио да је то у ЕУ неког нарочито погодило, а камоли да је ЕУ Црној Гори изрекла неке пенале. Ништа то није засметало њиховим "евроинтеграцијама", напротив...

Притом тај прелазак на евро у Србији би био само делимичан, тј. додатни, јер је прелазак на евро у свим већим трансакцијама давно извршен, прецизније, онога тренутка када су прве чланице еврозоне прешле са националних валута на заједничку.

Баш ћу погледати коментаре на Б92.