Pages

03 December 2009

Lament nad TV-om

Pre neki dan je u Politici tema dana bilo istraživanje koje je pokazalo da su Srbi "svetski šampioni u gledanju televizije". Kao da je gledanje televizije u najmanju ruku jednako pokušaju samoubistva, brojni eksperti su dali svoje objašnjenje ovog navodnog problema. Te to je rezultat samoće i otuđenosti, te to je rezultat "lenjosti duha i manjka para", te "opšte propasti" i tako dalje. Nikome nije pala na pamet elementarna stvar - TV program u Srbiji je bolji i jeftiniji nego u većini drugih zemalja.

Ponoviću - TV program u Srbiji je izuzetno dobar. Ako imate osnovni SBB-ov paket bukvalno nema šanse da ne naletite na nešto što vas zanima. Da li su to filmovi, serije, sport, informativni program, obrazovni program, naučni program, crtani filmovi, muzika (bilo koje vrste) sigurno ćete naći nešto što vam se sviđa. I sve to za 7-8 evra mesečno!

Ali, čak i bez tih 7-8 evra dobijate iznenađujuće zabavan program "iz antene". Za one koji će da se žale zbog Farme, Velikog brata ili Zvezda granda - razmislite, da li postoji ijedna druga oblast u kojoj od firmi dobijate toliko toga za džabe. Što se mene tiče, isped domaćih TV stanica (gde ne računam RTS jer ga plaćam) je samo Google.

4 comments:

bobek33 said...

Izvini sto pitam, ali o cemu dragi Marko govoris? Koje zemlje Evrope imaju vece cene kablovske televizije i losju programsku ponudu? Priznam da sam u soku;)

tiki said...

za razliku od preregulisanog tržišta u Hrvatskoj , Srpski eter je stvarno prenabuđen. Pošto sam u oba mogu o tome iz iskustva

mileusna said...

Što napisa jedan na Twitteru, skupa TV pretplata pa narod gleda TV za sve pare, da mu ne propadne. :)

BluesRocker said...

Ja se slažem da je naš antenski tv program dobar, s obzirom da je besplatan. Čak je bio i bolji pre nego što smo "uveli red" u nacionalne frekvencije i ograničili broj privatnih televizija (samim tim i zdravu konkurenciju). RTS ne bih računao, jer se tu ne zna ko pije a ko plaća, a što se tiče kablovskih provajdera, stvarno imamo dobru ponudu.