Pages

28 December 2009

Intervju sa Jose Pinerom

Ovde.

4 comments:

Lighthouse said...

Fe-no-me-nal-no!

Ivane, puno hvala za ovaj link. Pravo otkrovenje i pravo osveženje. Čitao sam ranije puno o Hoze Pinjeri, ali ovo je prvi put da ga "uživo" gledam. Ovog bi "momka" valjalo dovesti da održi par predavanja u Srbiji - njegove ideje o reformi penzijskog sistema su danas i ovde baš aktuelne!

Naročito mi se sviđa njegov (skoro reganovski) optimizam i neostrašćenost, vera u demokratiju, a nadasve jasna predstava o značaju slobode pojedinca za bilo kakav ekonomski i društveni napredak. Mnogi imaju šta da nauče od njega, i na tzv. desnici i na tzv. levici.

Slaviša Tasić said...

Lighthouse,

Momak je veoma voljan da dođe i jedino što traži je hotel i avionska karta u biznis klasi. Bez honorara. Njegova familija je vlasnik čileanske avio kompanije i još koječega pa pretpostavljam da mu nije gusto za honorar. Cilj mu je samo da poseti što više zemalja i pokrene tu inicijativu.

Ja sam ga upoznao 2003. i to je sve što je tražio ali nisam uspeo da se organizujem pa sam samo preveo jedan njegov pamflet na srpski. U kancelariji ima mapu sveta sa crvenim špenadlama na svim zemljama gde je upseo da ostvari reformu i plavim suvda gde je započeo barem neku inicijativu. Zato je otvoren za pozive, menja čovek svet.

Ako neko ima volje i mogućnosti eto dobre prilike.

Strile said...

Ja mislim da je sve oko Srbije izbodeno tim čiodama, svugde je primljen u parlamentu, održao govor poslanicima i govorio u medijima (on traži i to pored plaćene karte, da može pred širokom publikom da izloži svoje ideje, a običaj je već da se obrati i poslanicima), samo Srbi ne mogu da nađu 10k evra niti stranku koja bi bila voljna da mu bude domaćin u parlamentu. Valjda se boje da ih ne optuže za saradnju sa fašističkim agentom.

Janko said...

Kaze covek da je imao emisiju u kojoj je govorio o svojim idejama.Mogao bi valjda neko od vas da razmisli o takvom nacinu promocije liberalizma kod nas.Cini mi se da je to neophodno jer je broj ljudi koji citaju ovaj blog prilicno ogranicen.