Pages

13 April 2009

Šta je odgovornost?

Đilas o spornom zemljištu Luke Beograd:
Ako je sudska presuda konačna u našu korist, onda nikakvih pregovora nema i sve pripada Beograđanima. Ako nije, svaka odgovorna kompanija, ukoliko želi nešto da gradi, treba deo da da svom gradu...

9 comments:

Vanja said...

Meni je jos bolje kako nam je VD gradonacelnika Zoran Alimpic postao odlican procenitelj kada prica o tome kako je MPC dobio najeksluzivniji prostor u gradu za TC Usce:

Alimpić: Dobro, verovatno bi moglo da se postigne i ovde, nije ista lokacija, ovo je ušće, možda bi bilo i više. Ali, taj dobitak koji bi ušao u kasu Grada, evo procenili smo da je manji od dobitka koji dobijamo što je jedna takva investicija u Beogradu napravljena.

Lazar Antonić said...

Sjajan je. Za obojicu (Đilas i Alimpić) je pravo pitanje: Šta je važnije, vladavina prava ili dobit (ekonomska ili politička)državnih institucija?

Lazar Antonić said...

Ustvari vladavina prava ili ekonomska dobit. Već sam pomenuo ovde jedan moj omiljeni slučaj. Neka američka firma je trgovala sa Irakom. I dosli su na sud u Americi sa argumentom da su Američki građani na dobiti od tih transakcija. Sudija je odgovorio, sve što je protiv američkih zakona je protiv interesa američkih građana.

Marko Paunović said...

Ali to je ovde kljucno pitanje - da li je igde prekrsen zakon?

Sasvim je moguce (mada naravno ne znam da li je tacno) da je zakon u potpunosti ispostovan i kod Luke i kod Usca.

Sve ovo po meni nije primer krsenja zakona, nego primer sprovodjenja mnogo glupog zakona, zasnovanog na idiotskom starom Ustavu koji je svo gradjevinsko zemljiste dao drzavi.

Vanja said...

Nasao sam ga

Vlada said...

Ovo je klasično prodavanje cigle vlasnicima automobila

Vort said...

kada sud presudi u korist vlasnika usca ili luke, to ce biti na osnovu dokumenata kojima je gradska vlada prvobitno dozvolila ovakvu sitauciju. Ukoliko se ispostavi da su gradski cinovnici bili u koruptivnoj vezi sa gradskim cinovnicima, onda se situacija menja, kao i sudska odluka. Ovako, "otudjenost" zemljista ce samo postati i sudski "overena"...

"Sve što je protiv americkih zakona je i protiv americkih gradjana" - Exactly!

Marko Paunović said...

Vort:

Upravo tako. Ako zakon kaze da Skupstina grada moze kome god zeli da ustupi zemljiste, onda mi mozemo da se skandalizujemo nad odlukom, ali tu nema niceg nezakonitog.

wk said...

Vrlo gadna zamena teza od strane Alimpica. Kao da taj neko ko bi kupio plac ne bi na njemu napravio nista korisno za grad. Pa nece valjda neko da kupi plac da na njemu bude livada?!?