Pages

28 March 2009

Tužna i vesela vest

1) Prava vest za danas kada treba da odlučite da li da ugasite ili upalite svetla (vidi post ispod). Kalifornijski zakonodavci razmatraju mogućnost da zabrane automobile crne boje. Naime, tamne boje privlače sunce, usled čega se ovi automobili zagrevaju brže od svetlih, što onda zahteva veću upotrebu energije za klima uređaje u njima. Vidite, kada jednom pustite duh iz boce, sve nebuloznija opravdanja će biti uzimana za ozbiljno i neka od njih već uspevaju da postanu zakon. Ovo još nije dostiglo onog ekonomistu koji je dokazivao da je bicikl loš za okolinu jer ljudima produžava životni vek zbog čega emitujemo više ugljen-dioksida, ali ovakvi slučajevi se gomilaju, sve su manje smešni i polako ali sigurno klizimo u apsurd.

2) Sa svetlije strane, konačno jedan skeč u rangu sa Monti Pajtonovim fudbalskim mečom filozofa: Onion javlja da je praški aerodrom "Franc Kafka" proglašen za najotuđujući aerodrom na svetu.

6 comments:

Marko Paunović said...

U izvesnom smislu, cak su i aktivnosti ekologa vesele, jer to znaci da milion i milijarde ljudi nemaju vecih briga u zivotu.

grh said...

takodje, nisam sigurna zasto je tuzna vest, to sto je pokret zelenih postao farsa!

Dejan said...

Najbolja je bila vest, ne znam da li je objavljana/prokomentarisana na ovom blogu, kada su PETA (pokret za prava zivotinja) pokrenuli kampanju za promenu naziva "riba" u "morski macici". Najozbiljniju i po svemu sudeci prilicno skupu kampanju! A bukvalno ima barem jedan Python skec direktno na tu temu.

Vanja said...

A da vi ipak razmotrite da ovaj vas blog malo zatamnite?!

http://blackle.com/

:)

Unknown said...

Kalifornija? Ma jel to ona napredna drzava, sto pokusava da zabrani duvan, a legalizuje marihuanu?

Marko Paunović said...

Meni je Blackle ok stvar.

Nije pitanje u tome da li treba ili ne treba stedeti energiju, vec je poenta u tome da ta odluka treba da bude privatna.

U tom smislu, pozdravljam one koji koriste Blackle, ali su meni licno draze moje oci koje vise vole taman tekst na svetloj pozadini, nego obrnuto.