Pages

24 February 2009

Kome verovati?

Pressu, Pravdi ili Kuriru?

Meni je samo zanimljivo to da se sada pokušava pitanje "Kome je palo na pamet da plati milion dolara?" zameniti pitanjem "Ko je izdao državnu tajnu?"

3 comments:

Vladimir said...

Sumanuto, nema šta!! Ne bi me začudilo da je autor ideje "kako anulirati razorno dejstvo pesnice od milion dolara" upravo čovek koji se nalazi na čelu ministarstva, šef svim službenicima koji su, navodno, učinili propust,izdali novi-lažni pasoš Kovačeviću i pokvarili idilične odnose Srbije i Amerike!!!

Vlada said...

Nemam reči da opišem osećanja (zbog pristojnosti) koja gajim prema našim ministrima povodom ove kretenske odluke. Šta reći roditeljima silne dece koja moraju da se leče u inostranstvu a država je odbila da ih finansira. Možda, umesto da idu preko i da mlate koga stignu, da ulete u Nemanjinu? Ovo je samo još jedno bacanje koske narodu kako bi se skrenula pažnja sa bitnijih stvari. Da li ste primetili količinu novih "vesti" koje se smenjuju po novinama zadnjih dana.

Lighthouse said...

Nemam gde drugde, nego ovde da pomenem jutrošnju (10-11:30)promociju Indexa Heritage fondacije na Pravnom Fakultetu u Bgd. Uostalom, ima neke veze s temom, jer je otvorenost s kojom je prezentator (Teri Miler) predstavio publikaciju, otvorenost s kojom se obraćao prisutnima i otvorenost koju kao društvenu vrednost propagira, sušta suprotnost mutljagu i brljotinama u koje nas stalno uvlače naše političke elite. Ne znam da li sam ikad video bolji, manje konfliktan a više inkluzivan, način predstavljanja i propagiranja vrednosti ekonomske slobode. Čovek je jednostavno plenio dobrotom, prostosrdačnošću, sigurnošću u ono što priča i spremnošću na dijalog. Ko nije bio, mnogo, mnogo je propustio!