Pages

23 January 2009

Magic Magic Johnson

Jedan od najvećih igrača košarke svih vremena, Magic Johnson iz L.A. Lakersa, sada je već 15 godina sportski penzioner i vrlo uspešan poslovni čovek, sa investicijama u nekretnine, ugostiteljstvo itd, sa ukupnim kapitalom preko 1 milijarde. Pošto mu je ranih 1990-ih dijagnostifikovan AIDS, Magic se povukao iz sporta, ali je, hvala Bogu, do sada zadržao dobro zdravlje i kako vidimo vrlo zdrav preduzetnički dar.

Međutim, osim preduzetničkog dara Magic ima i smisla za humor, ali bogami i za libertarijanizam. Pošto je novi predsednik predložio da se kuglana u Beloj Kući pretvori koršarkaško igralište, novinari su pitali Magica da li bi pristao na partiju basketa sa novim predsednikom. Nema problema, kaže Magic. A da li bi "pustio" malo novog predsednika u igri. Magic na to kaže:

"I will take it easy on him, if he takes it easy on my taxes".

2 comments:

Lighthouse said...

Ipak, uz sav (još neispoljeni, a koga se pribojavamo) socijalizam u ekonomiji, Obami se mora priznati da je već uradio ponešto za šta i Magic treba da mu skine kapu. Ukida "meksičke zakone" kojima su pare američkih poreskih obveznika traćene da bi se po svetu propovedala seksualna apstinencija kao JEDINI način zaštite od STD ili neželjenih trudnoća. Koliko je samo neželjenih trudnoća a i novih slučajeva zaraze AIDS-om, proisteklo iz toga! Ako se pare već troše na edukaciju, hm, ali ako se, ponavljam, već troše, onda neka edukacija bude koliko je moguće naučno i razumski zasnovana a ne na bazi bilo čijeg verskog fanatizma. Drugo, abortus, koji neće biti zabranjen, pa SAD ipak neće postati Iran. Kriminala će i dalje biti sve manje, koliko bude manje neželjene i zapuštene dece, i edukacije. Ne stidim se da ga ovde (za ove poteze, ne generalno) hvalim, niti mi pada na pamet da propustim da kažem da oni koji su individualne slobode (za koje su, uostalom bili jedino osamdesetih i nikad pre niti posle toga) jeftino trampili za "porodične vrednosti" ne zaslužuju da opet vladaju dok se ne opamete, i vrate, ili privedu, poštovanju američkih vrednosti individualizma.

Lighthouse said...

Evo jednog lepog članka na tu temu, tj. šta Slonovi još treba da urade, uz smanjenje poreza, da bi mogli biti kredibilna alternativa svemu onome što sada gledamo:
http://capmag.com/article.asp?ID=5355