Pages

21 January 2009

Land of the free and home of the brave

Pogledajte kratak film na Youtubeu o tome šta su sve pokušali (a nešto i uspeli) da zabrane negde u Americi prošle godine.

Da im se u himni ne spominje da su zemlja slobodnih i dom hrabrih, rekao bih da su gomila kukavica, koja se odrekla svojih sloboda.

Kako drugačije objasniti suspendovanje (i smenjivanje sa mesta potpredsednika odeljenske zajednice) jednog osnovca zbog toga što je u školu doneo bombonice, ili zabranjivanje reklame za GTA IV, ili zabranu hot doga sa slaninom u LA-u, osim ako ga prodaješ iz kioska koji košta 26 hiljada dolara? Prilično bizarnu priču žene koja je provela u zatvoru 45 dana jer je prodavala bacon dog možete pogledati ovde.

1 comment:

Dejan said...

Mislim da se više radi o idiokratiji, nego o kukavičluku. Jeremy Clarkson kaže u svojoj novoj knjizi "For crying out loud 3" da je, boraveći u USA, stekao utisak da se na nivou nižih službenika (operativaca koji nadziru sprovođenje zakona i regulacija) većinom zapošljavaju kandidati sa jednocifrenim IQ. Hoću reći, legislativno ludilo donošenja bizarnih zabrana ne bi se moglo sprovesti da su službenici na terenu bilo koji poznat inteligentan oblik života.