Pages

31 December 2008

Prokopijević ubedljivo za TR 2008.

Dobitnik nagrade Tržišno rešenje 2008. je Miroslav Prokopijević dok je nagradu Netržišno rešenje 2008. osvojio Božidar Đelić. Čestitamo pobednicima.

Ukupno je bilo tačno 100 glasova sa tim da dvoje ljudi nije glasalo za TR a dvoje nije za NTR.

Rezultati TR:

Miroslav Prokopijević 33,7%
Čedomir Jovanović 17,3%
Mlađan Dinkić 13,3%
Boško Mijatović 9,2%
Boris Begović 6,1%
Radovan Jelašić 6,1%
Aleksandar Stevanović 6,1%
Ljubomir Madžar 4,1%
Vesna Pešić 4,1%

Rezultati NTR:

Božidar Đelić 19,4%
Jovan Krkobabić 17,3%
Milorad Čavić 15,3%
Jasna Matić 15,3%
Aleksandar Tijanić 10,2%
Mlađan Dinkić 8,2%
Snežana Samardžić Marković 6,1%
Radovan Jelašić 3,1%
Gordana Dostanić 2,1%
Rasim Ljajić 2,1%
Oliver Dulić 1,0%
Dragan Marković Palma 0,0%

Miroslav Prokopijević je ubedljivo trijumfovao. Dobio je skoro duplo više glasova od Čedomira Jovanovića koji zauzima drugo mesto. Prokopijvić je kandidovan zbog liberalnog istupanja u medijima. Teško je odrediti za koji nastup tačno dobija nagradu jer je Prokopijević veoma prisutan u medijima i redovno komentariše aktuelna zbivanja. Neki od meni omiljenih njegovih tekstova ove godine je analiza svetske krize i posebno posledice koje ta kriza može imati na Srbiju kao i serija tekstova o inflaciji.

Božidar Đelić je osvojio ovu neslavnu pobedu tesnim rezultatom sa samo dva glasa više od drugoplasiranog Jovana Krkobabića i samo četiri glasa više od Miodraga Čavića i Jasne Matić. Božidar Đelić je kandidovan zbog zahtevanja povećanja budžetskih rashoda za nauku, zagovaranja takozvanog ekonomskog patriotizma i stava protiv privatizacije berze. Kako se Đelić nije pojavljivao previše u medijima u drugoj polovini godine verujem da su mu posetioci bloga dodelili ovu nagradu kao svojevrsno priznanje za životni rad i za tradicionalno zastupanje socijalističkih stavova.

Zahvaljujemo se svim posetiocima koji su glasali i još jednom čestitamo pobednicima i obaveštavamo ih da će im nagrade biti dostavljene u toku januara.

No comments: