Pages

26 November 2008

Lekcija iz morala

Bojan Krišto je podneo ostavku. Komentatori na B92 bi da ga šalju u zatvor. Bez namere da ulazim u opravdanost tog ne tako impresivnog bonusa (nešto više od jedne plate) jer je u pitanju državno preduzeće a za njih je rešenje jedino privatizacija, mislim da je Krišto upravo održao lekciju iz morala javnim funkcionerima. Ovakve ostavke su prava retkost. Bravo Bojane.

4 comments:

Goran Zivkov said...

Neverovatna mi je ta dvoličnost Tadičeva koji je pronašao krivca za sve. Nije problem što javna preduzeča nisu privatizovana, niti što se dele po partijskoj liniji, niti što postavljaju partijske poslušnike a ne iole stručne nego je problem u tome koliko Bojan ima platu.
To je kao kad imaš teškog narkomana u kući a ti mu zabraniš da pije koka kolu jer nije dobra za želudac i pričaš kako je moje dete dobro jer nepije koka kolu i živiš u ubedjenju kako si rešio problem.
Užas od licemerstva.

BluesRocker said...

Meni nije jasno kakve veze ima naša politička scena sa moralom. Meni ne bi palo na pamet da podnosim ostavku na njegovom mestu. Ti koji pričaju o moralu i napadaju ga su pokazali svoje "moralne" vrednosti. Poslanici u skupštini mogu da dižu kolko hoće za "putne troškove" a smeju da napadaju nekoga ko je podelio sebi bonus isto tako? I uvek ista demagogija kako neko živi od 200-300€ a drugi se usuđuju da zarađuju 2000. Komunizam više ne postoji, a i tada su postojale socijalne razlike između proletera i crvene buržoazije.

Slaviša Tasić said...

Lekcija iz morala?

Koji je to moralni razlog za njegovu ostavku? Ako je to što je sebi dodelio bonus, onda je ostavku morao da podnese u junu čim ga je dodelio, ili još bolje nije trebalo da ga dodeli. To bi bilo moralno.

Ako je ostavku podneo zbog medijske buke, poslanika i Tadića, kakve to veze onda ima sa moralom? Podneo je ostavku jer bi i inače bio smenjen.

Lazar Antonić said...

Ne bi bio smenjen jer je Dinkic rekao da nece da ga menja. Odrzao je lekciju iz morala svima na javnim funkcijama koji posle ociglednih zloupotreba i dalje sede na istim pozicijama. Richard je pomenuo poslanike, zatim drugi direktori javnih preduzeca npr. Sarancic koji je imao platu vecu od Bojanovog bonusa a pritom ocigledno pokrao gradjane sa svedskim lokomotivama. Bojan pritom nije prekrsio zakon. Verujem da je tacno da je sebi dodelio bonus u skladu sa preporukama vlade i sa odobrenjem upravnog odbora. Nikakav zakon nije prekrsio. Nije morao da podnese ostavku a to je uradio. Mislim da je pravilno i posteno postupio i da je drustvu javnih funkcionera odrzao lekciju iz morala.

Nije mi jasno Slavisa zasto se pozivas na cinjenicu da je covek direktor drzavnog preduzecu kao da je to meni novost i kao da nisam i to pomenuo u postu.

Iz svega ovoga mi je jasno da je tebi svako ko radi za drzavnu platu nemoralan, ili da bar ne postoji nista moralno sto osoba u toj poziciji moze da uradi. Cak ni da podnese ostavku.