Pages

10 October 2008

Upoznajte Boba Barra

Mi se hvalimo da smo libertarijanski blog a još nijednom nismo pisali o libertarijanskom kandidatu za predsednika Amerike. Niko nije savršen. Predsednički kandidat libertarijanaca je Bob Barr, bivši republikanski kongresmen iz Džordžije koji je između ostalog poznat i po borbi protiv korišćenja marihuane u medicinske svrhe. Barr se sada, prema Vikipediji, zalaže za ukidanje zakona koji je sam doneo. Inače Barr je jedini predsednički kandidat koji se javno zalagao protiv 700 milijardi dolara pomoći finansijskim tržištima.

Kandidat za potpredsednika je Wayne Allyn Root iz Las Vegasa biznismen, best-selling autor, TV lice i producent. Iako je svojevremeno finansijski podržavao republikance uvek je smatran libertarijanskim republikancem.

Prema sajtu kampanje do sada su skupili nešto više od milion dolara, koliko otprilike prikupi i prosečan republikanski ili demokratski kongresmen za svoje trke. Rezultati istraživanja koje sam uspeo da nađem pokazuju da Barr ima između 3 i 6 procenata podrške na nacionalnom nivou. Jedan bloger daje cifre po državama, ne znam koliko su brojke tačne. Drago mi je da libertarijanska stranka ne odustaje od američke politike. Iako generalno godinama loše prolaze na izborima njihov rad je bitan za promovisanje ideja i uticanja na politiku dve velike stranke.

2 comments:

X X said...

"između ostalog poznat i po borbi protiv korišćenja medicinske marihuane"


kreten.

Nexus said...

I još poznatiji kao ljubitelj sira od mleka Boratove žene...
:-)