Pages

12 August 2008

Olimpijada - organizatori

Nisam sumnjao da će Kinezi napraviti najgrandiozniju ceremoniju otvaranja svih vremena. Kinesko rukovodstvo toliko hoće da zadivi svet, da se spremni to da urade po svaku cenu. Još pre nekoliko nedelja su uveli restrikcije vožnje automobila po gradu da bi pročistili vazduh. Kada se budu sabirali troškovi i koristi od pekinške olimpijade Kina će sasvim sigurno biti u debelom minusu, ali koga to još brine. Važno im je da su "pokazali" svetu šta mogu da urade.

A dokle su spremni da idu pokazuje i ovaj slučaj. Devojčica koja je nastupala na ceremoniji otvaranja je pevala na plejbek. Glas je pozajmljen od druge devojčice koja nije bila na bini zato što ne izgleda dovoljno dobro. Pa da bi zadivili svet i stasom i glasom rukovodstvo je smislilo malu prevaru. Dizajner ceremonije je objasnio: "To je bilo u nacionalnom interesu."

Dole pojedinac, živeo nacionalni interes. Ili Kulturna revolucija light.

5 comments:

mileusna said...

Malo su i "ulepšali" vatromet 3D animacijom. Ja imam svedoka da sam ovo primetio još prilikom samog otvaranja, a sada evo i priznanja Kine. :)

Marko Paunović said...

Nema previse veze sa ovom temom, ali i nije da nema...

Deca Severne Koreje drugu Titu za rodjendan

mileusna said...

Možda to za ovu sa krivim zubima i nije loše. Sada će se CNN, NBC i ostali duboko zabrinuti zbog te nepravde, pozvaće je u Ameriku da gostuje po šou programima i da priča o njenom duševnom bolu, neko će joj ponuditi i ugovor i eto njoj uspešne karijere u SAD.

Anonymous said...

I like play online game, I also Buy metin2 gold and Metin2 gold, the Metin2 yang is very cheap, and use the Cheap metin2 yang can buy many things, I like Cheap metin2 gold, thanks, it is very good.

I like play online game, I also Buy Perfect World Gold and Perfect World Gold, the Perfect World Silver is very cheap, and use the Perfect World money can buy many things, I like cheap Perfect World Gold, thanks, it is very good.

Anonymous said...

I like play online game, I also buy Aion gold and Aion gold, the Aion china gold is very cheap, and use the Aion China kina can buy many things, I like Aion chinese gold, thanks, it is very good.