Pages

26 August 2008

Afera voip

Matićeva je prošle sedmice kazala da pružanje usluga voip u Srbiji nije dozvoljeno jer ta oblast nije regulisana, ali se nekoliko kompanija ipak bavi tim, a cene za pozive u inostranstvo su i sedam puta niže nego u ponudi jedinog operatera fiksne telefonije - Telekoma.

Ovo je ona sama prokomentarisala bolje nego što ja mogu: biće zabranjeno, jer je sedam puta jeftinije!

A kako će se regulisati -- vraćanjem na sistem dozvola, omiljeni metod Mirka Marjanovića:

Ministarka je... dodala da se u Srbiji možda neće izdavati licence na tenderu, već će se kompanijama izdavati dozvole.

Novinari, šta čekate? Novinarstvo nije samo zapisivanje u tefter, neko treba i da im postavlja pitanja, nezgodna pitanja!

7 comments:

Igor said...

Meni je apsolutno skandalozna prva recenica gde ona kaze da nesto nije dozvoljeno JER NIJE REGULISANO.
To otprilike znaci da according to Ms Matic svaka nova inovacija/tehnologija koja nije regulisana NIJE DOZVOLJENA.
Da normalni ljudi slusaju gosp. Matic, VOIP ne bi ni bio izmisljen, ona ga ne bi morala regulisati, sto je mozda i njena skrivena zelja.

Slaviša Tasić said...

Jeste skandalozno. Ona polazi od toga da sve što nije eksplicitno dozvoljeno je automatski zabranjeno. Umesto obrnuto. Ja bih sve ministre i poslanike prvo na dvonedeljni kurs kod Ilije Vujačića da im objasni osnove političke filozofije.

gordan said...

Pa da, zasto bi bilo jeftinije telefoniranje kad moze da bude skuplje. Pitanje je da li su konzistentne reakcije ministarke po ovom pitanju plod neinformisanosti ili su interesno motivisane. Drzavnim monopolistima kao je Telekom definitivno odgovara ovakva situacija, a sto je dobro za Telekom dobro je i za "resorno ministarstvo". Zajedno su jaci.

tiki said...

IRONIJA je da ova vlada ima podršku LDPa ,
Demokratska stranka je u političkoj filozofiji mnogo bliže SKS prije Slobe , nego Grolu i osnivačima DS
Alo ministri Kardelja su spalili u furuni nebi trebalo više da bude "samoupravnih interesnih zajednica , širi društveni interesa i naravno borbe protiv velikosrpske buržoazije"
jel se to čuvaju monopoli ovih iz GS ili je Hribar odleteo iz telekoma

Vanja said...

Siguran sam da se neko od nas/vas obrati LDP-u na ovu temu da bi se izdalo saopstenje, ako ne i nesto vise. Tako da od nas zavisi.

Ne mogu da verujem sta ta zena prica. Bas sam besan.

Bocconiano said...

Ako se ne varam propisano je da je potrebna licenca za obavljanje tog posla po zakonu o telekomunikacijama ili odlukama nadlezne agencije za telekomunikacije i da se ceka donosenje regulative koja ce obuhvatati uslove za izdavanje licence..
Sa pravne strane je po meni okej.

Igor said...

Maticeva mora da smislja razloge postojanja svog ministarstva. Pa u Srbiji zivot ne moze da funkcionise bez nadleznog "pravilnika".
Predlog: ukinite Ministarstvo i osnazite RATEL da funkcionise kao FCC.