Pages

22 July 2008

Karadžić uhapšen

Jedan od dvojice najtraženijih haških optuženika, Radovan Karadžić uhapšen je sinoć u Beogradu. Po rečima tužioca Vladimira Vukčevića i ministra Rasima Ljajića, on je potpuno normalno živeo na teritoriji opštine Novi Beograd, gde je radio u jednoj privatnoj lekarskoj ordinaciji i bavio se alternativnom medicinom. Vizuelno je toliko promenio identitet da ga ni poslodavci ni stanodavci nisu prepoznavali.

Mislim da je ovo jedan od najsnažnijih signala itnegriteta i ozbiljnosti ove države posle 5. oktobra. Ova stvar je učinila više za srpski nacionalni interes od svih "patriotskih" parada, gestova, povlačenja ambasadora, retorike itd. Iznad svega, ovo je trijumf pravde i satisfakcija za žrtve.

5 comments:

Gavrilo said...

Jedna od retkih prilika kad se ne slažem sa Vama, Ivane. Za mene je ovo jedan od najsnažnijih signala svemoći tajnih službi ove države - kada nešto odluče, to i ostvare, koliko god to "neostvarivo" izgledalo. Pre deset i više godina doneta je odluka da se NE ISPORUČI, sada je odlučeno da se isporuči. Pitanje je samo zašto baš sad?

Miloš Bošković said...
This comment has been removed by the author.
tiki said...

pravo na obranu je osnovna ljudska slioboda
i kad se braniš od nasera orića naprimer

Ivan Jankovic said...

gavrilo,
ja mislim da je Karadzic uzivao zastitu drzave/bezbednosnih sluzbi sve do skora, a da su mu sada okrenuli ledja sa uklanjanjem DSSa s vlasti. Ja samo komentarisem kakvi su objektivni efekti ovoga - satisfakcija za zrtve i poboljsanje ugleda Srbije u svetu. Ne zanima me mnogo odgovor na pitanje "zasto bas sad".

Lazar Antonić said...

Ja sam isto to pomislio juce posto je uhapsen. Danas kada je Ljajic rekao da se pratio nekoliko nedelja vise nisam siguran. Mada moguce je da sam ja naivan i da bi ga Bulatovic i Kostunica ostavili na miru.

Ovi linkovi koje je Marko ostavio su genijalni :)