Pages

14 January 2008

U zdravom telu

Grad Beograd, odnosno Sekretarijat za sport i omladinu je platio organizovanje snowboard takmičenja u Beogradu. Poreski obveznici su pokrili troškove dovlačenja dovoljno snega za pravljenje staze u Kapetan Mišinoj ulici. Kada bi organizovali takmičenje za najbizarnije potrošen novac poreskih obveznika ovo bi po mojoj proceni bilo u samom vrhu. Voleo bih da vidim nekoga iz gradske vlade da pokuša da objasni građanima da im je porez na dohodak delimično veći zbog kupovine snega.

2 comments:

Marko Paunović said...

Sa jedne strane, stvarno je bizarno i smesno. Sa druge strane, kad malo razmislis, nije nista bizarnije od finansiranja pozorista, na primer.

I u jednom i u drugom slucaju se radi o finansiranju zabave za jedan deo drustva. U jednom slucaju tu zabavu zovu "umetnost", a u drugom "sport".

Lazar Antonić said...

Meni je bizarna i kupovina inkubatora za bolnice. Ali mislim da bi se i socijalistima digla kosa na glavi od snowboard-a. Ipak je to jako manja korisnicka grupa od pozorista. Verovatno i mnogo manje para sa druge strane, ali iznosi su nebitni za ovaj primer.