Pages

04 June 2007

Loša nedelja za slobode u svetu

Venecuela - Čavez je ugasio RCTV kanal uz obrazloženje da više nema emitovanja za fašiste. Globovision, sada jedina nezavisna televizija koja se uglavnom može pratiti preko kabla, je dobronamerno upozorena da razmisle dokle žele da idu.

Pakistan - Mušaraf je takođe ugasio dva kanala. Geo News i Aaj su blokirani zbog prikazivanja programa koji su kritikovali vladu. Predsednik vlade, Šaukat Aziz, je rekao da veruje u slobodu govora ali da vladine institucije ne treba kritikovati.

Tajland - Vrhovni sud je zabranio najpopularniju partiju u zemlji. Preko 100 partijskih lidera više neće moći da učestvuju u politici.

Malezija - Vrhovni sud je zabranio Lini Džoj da pređe iz islama u hrišćanstvo upkros ustavu koji garantuje religijske slobode. Objašnjenje, ne može se religija promeniti preko noći. Lina je prešla u hrišćanstvo pre 18 godina.

3 comments:

cyberella said...

Ovo je svakako poražavajuće za ljudske slobode u 21. veku. Ne mogu da verujem dokle su poneki spremni da idu. Nismo ni mi daleko od toga, samo što je sve u rukavicama...

Anonymous said...

Ne znam da li tome treba dodati i hapsenje dvojice ljudi u beogradu zbog lepljenja plakata "Bulevar Ratka Mladica"

Lazar Antonić said...

Treba. I to je grubo narušavanje sloboda.