Pages

20 March 2007

Dr Milosavljević rešava nezaposlenost

Sa zakašnjenjem sam otkrio najnoviju veliku misao predsednika Privredne komore Milosavljevića. Iz intervjua u Novostima:

Nedavno ste pominjali da Srbiji trebaju dobri menadžeri i samo oni mogu da se reše jedan od gorućih problema - nezaposlenost?
U martu sledeće godine dodelićemo najveće priznanje - godišnju nagradu, jednom preduzeću u Srbiji koje u toku 2007. godine zaposli najviše novih radnika. Zahtevaćemo da Vlada Srbije to preduzeće na godinu dana oslobodi plaćanja poreza i doprinosa na zarade zaposlenih ili da omogući neku formu benificije. ... Od predsednika Srbije tražićemo da tog čoveka odlikuje najvišim državnim odlikovanjem.
To je jedna akcija, koja neće rešiti problem. Kako bi kao društvo mogli da se borimo protiv nezaposlenosti?

Postoji jednostavan recept. U Srbiji ima oko 300.000 raznih preduzeća i preduzetnika i Vlada treba da razmišlja kako da svako od njih zaposli samo po jednog novog radnika. Može da bude godinu dana za tog novozaposlenog bez poreza i doprinosa, jer kad oni ne rade država svakako ne dobija prihod, a kad se zaposle dobijaće preko druge vrste poreza.

Ja neću da komentarišem, ali pogledajte komentar Saše Radulovića na ovo.

A bacite pogled i na sajt PKS. Otkad ja gledam taj sajt nikad slika predsednika nije bila na naslovnoj strani. Ustvari ne znam ni jednu organizaciju koja ima sliku predsednika na prvoj strani sajta.

No comments: