Pages

29 August 2006

Policija u tuš kabini


Čitao sam do sada o brojnim primerima raznih iracionalnosti i ludosti kojima vodi državna regulacija. Ali, ovo je apsolutno najluđa i najbolja priča koju sam u tom domenu ikada čuo!

Tužiće firmu koja proizvodi tuševe sa tri glave, odnosno tri tuša u jednom (vidi sliku) . A sve zato što su zakonima o zaštiti životne sredine u Americi propisani standardi maksimalnog protoka vode po jednom tušu! Da bi se štedela voda! A onda se firma Zoe Industry Manufacturing iz Arizone dosetila da napravi trostruki tuš od kojih će kroz svaki od ta tri sastavna da prolazi onoliko vode koliko je propisano ali u zbiru naravno trostruko više. Jer su se potrošači žalili da su količina vode i pritisak koji Vlada dozvoljava nedovoljni. Amerikanci vole da se brčkaju!

I naravno, birokrati, ne mogu Zoe Indutry ništa (bar zasad) jer poštuje zakon - svaki pojedinačni tuš pušta 2 galona u minuti kolko je dozvoljeno. No da vam ne kvarim zadovoljstvo daljim prepričavanjem - go ahead i pripremite maramice za brisanje suza (mislim od smeha).

No comments: