Pages

14 August 2012

Sportovi na budžetu

Objavio sam bio post sa tabelom u kojoj se nalaze svi sportski savezi i organizacije koje finansira Ministarstvo omladine i sporta.  Iz nekog razloga, ta ogromna tabela je pravila problem u prikazivanju celog bloga, pa sam morao da je skinem. U svakom slučaju, klikom na link možete doći do tabele. Otvorite fajl, imaćete priliku da čujete za neke nove sportove. Izvinjavam se i komentatoru  čiji sam komentar morao da obrišem. 

***

Kao dodatak na Slavišin post, evo tabele iz Rešenja o raspodeli sredstava za programe granskih sportskih saveza Srbije, Sportskog saveza Srbije i ostalih sportskih udruženja koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, koji sam našao na sajtu Ministarstva omladine i sporta, za 2011. godinu. Ukupan iznos je oko 1,26 mlrd dinara.

Razočaran sam što šahboks kod nas još ne postoji...

2 comments:

Goran Rakić said...

Mislim da je meni milion dinara za nadvlačenje konopca favorit ;)

Ovde mi ipak najviše smeta netransparentnost. Moguće da je onih milion dinara otišlo na program podrške deci sa posebnim potrebama kroz ovu neobičnu sportsku manifestaciju. Ili nešto drugo što bi možda i bilo primereno.

Ali bez obrazloženja utroška sredstava prvo što pomislim jeste da je neka ekipica opremila radne prostorije i putovala malo po svetu o državnom trošku.

Jovan Galtić said...

Kako sačuvati zdrav razum kada si okružen ovolikom količinom bezumlja?

Novac, plata, stan, auto - sve to mora da se zaradi. Zaraditi - glagol nepoznat našim komunjarama u demokratskom ruhu.