Pages

28 June 2012

Rok trajanja

Primam prognoze za rok trajanja "ruske" vlade. Nagrada za najbolju prognozu je menica na 5,000 dinara koju izdajem ja, garantuje Slaviša a otkupljuje Marko.

19 comments:

Anonymous said...

12-18

Lazar Antonić said...

Hvala Srdjane... Prognoze u danima ako moze.. za sve okvirne prognoze racunamo srednju vrednost...

Milan Jovanović said...
This comment has been removed by the author.
Milan Jovanović said...

423 dana.

Marko Paunović said...

E, ali samo ako se menica iskoristi za selektivne razvojne projekte i ako tim projektima upravljaju vrhunski strucnjaci.

Kad smo kod trajanja Vlade, moj utisak je da ako ne padne pri pripremanju budzeta za 2013. godinu, moze da izdrzi i ceo mandat.

Anonymous said...

ako se ne ljuti autor dodao bih da smatram da će se ova Vlada proširiti i sa DS-om iz nekoliko razloga. Najpre i ptice na grani već znaju da je DS forimirala SNS,tačnije Miki Rakić(Tadićeva desna ruka i školski drug Ivice Dačića iz istog sela iz kog je i Srpska Majka) nije izlazio iz kancelarije Nikolića dok se ovaj nije odvojio od Šešelja. Drugo,najnovija izjava Nikolića da se DS ne ljuti jer možda će biti i zanjih mesta u novoj Vladi. Treće Milan Beko(Nikolićev mecena) je samo koji dan posle predsedničkih izbora oprostio dug od milion eura KK Sldeća Sezona,siguran sam da je to uradio jer je shvatio da će mu se ulaganje u SNS isplatiti a nije toliko glup da misli da mu pare na luci Beograd može doneti predsednik. Najzad a ne i najmanje bitno,jedan ministar iz DS-a ne može biti smenjen a to je Vuk Jeremić(zbog funkcije u UN) a to će uz niz nekih drugih,kao što nam Dejanovićeva ovih dana plasira patetičnih,razloga biti plasirano da se formira Najveća Koalicija,iz kojeg onda proističe samo jedan problem-problem postojanja Vlade će se rešiti al problem postojanja Opozicije će se samo pogoršati.

Stevan said...

500 dana

Anonymous said...

A od kog do kog dana se računa?

Anonymous said...

Racuna se od polaganja zakletve u parlamentu pa sve dok im Dinkic ne uskrati podrsku.

Anonymous said...

Dinkić? Grešiš sinko...

Pavle Mihajlović said...

605 dana.

kanura said...

trajace 1280 dana, ceo mandat.

Vladimir said...

Ceo mandat.

VladimirV said...

Kako ćemo sada u NATO sa Nikolićem kao predsednikom, sa naprednjačko-socijalističko-narodnjačkom Vladom i pre svega sa ovakvim narodom? Zahvaljujući ovom blesavom narodu koji hoće nekakvu neodrživu "neutralnost" doživećemo sveopšti kolaps kao Irska, Švajcarska, Austrija, Švedska, Finska... bićemo zatvorena, zaostala, siromašna zemlja koju strani investitori zaobilaze u širokom luku, nešto kao Irska... i imaćemo najniži kreditni rejting kao Irska pre ove krize ili kao Finska i Švedska... i bićemo sa svih strana okruženi zemljama NATO i izolovani kao Austrija ili kao Švajcarska... umesto da budemo otvorena i prosperitetna zemlja kao Rumunija, Bugarska, Albanija, Gruzija, Turska...

Anonymous said...

Kako ja to vidim... U Srbiji postoje antidemokratske, nedemokratske i demokratske stranke. Jedina, ali jedina demokratska stranka je dss. U pogledu odnosa prema ekonomiji, razlike su gotovo nepostojeće.

Stranka koja može da nametne reforme je sns u ovoj vladi. Koje je viđenje tih reformi od strane sns vrhuške... Gloomy... Ne smatraju da je tu potreban Prokopijević, Ivošević itd kao stručna podrška. Sps, sa druge strane, nema bagaža osim pupsa. Pups je najveće zlo Srbije. Osim PUPS-a, SPS vodi ambicija, osvetoljubivost i samouverenje u uspešnost ekonomske politike. Vladu može oboriti samo Ivica, i to u slučaju značajnog ekonomskog pada, koji je zbog inflatorne tendencije moguć. Dakle, ako Ivica izdrži godinu, izdržaće i mandat.

andreas breme said...

mislim da ce nova vlada pokusati da problem javnih finansija resi stampanjem para u nekom obliku, e sad sve zavisi kakav ce kratkorocan efekat to imati.

Cini mi se da je jasno da ce biti tako, pogotovo ako se vidi njihov plan da se ne dizu porezi i ne smanjuju plate javnog sektora...

Aleksandar Maksimović said...

S obzirom da je najveća šansa u ovoj konstilaciji snaga da Dinkić obori vladu, a on to radi samo kad misli da će time poboljšati svoju poziciju u nekoj budućoj vladi(a u ovoj situaciji od toga nema ništa zbog raskola sa DSom), moja prognoza je da će vlada odraditi pun mandat.

Marko said...

1000 dana

Nemanja said...

0 dana, novi izbori u septembru

Inace, Blagoje Grahovac savetuje, ne zapoveda, predsednika Nikolica:

"Neofašizam je prisutan svuda gdje moji sunarodnici žive. Tadić je zanemario četiri snage jedne te iste parapolitike: snagu mitomanije o rusko-srpskoj pravoslavnoj braći; snagu SPC, koja od države Srbije pravi pravoslavno-fundamentalističku kleronacionalnu državu; snagu crnogorske mafije, koja Srbiju pretvara u svoj poligon, a kojoj se, zbog „viših“ ciljeva, mnogo šta toleriše; te snagu korupcije, koja, pored njenih osnovnih motiva, uvezuje prethodno troje, ali, iz geopolitičkih ciljeva."

"Novoizabrani predsjednik Srbije Nikolić ima pozitivnijih osobina nego njegovi prethodnici posljednje tri decenije. Ali, to treba i da dokaže u budućnosti, jer mora otkloniti mnoge dileme. Posebno one političke. Da li je njegov nagli otklon od neofašističke politike iskren? Da li je svjestan da je mitomanija o pravoslavnoj rusko-srpskoj „čednosti“ prava avet koja je Srbe mnogo koštala?"

"Naglašenu priču o evroatlantskim integracijama, ispod koje se realizuje ruska okupacija nad privrednim resursima, građani Crne Gore su počeli ropstvom plaćati."

"Da li je svjestan opasnosti da upravo on (Nikolic) može biti odabran za rusko-sprpsko-crnogorsku KGB-ovsku žrtvu. Valja se nadati da će Nikolić znati prepoznavati parapolitiku, koja je prvenstveno u svrsi geopolitike, i da će Srbiju voditi tamo gdje ona geografski i civilizacijski pripada – a to je Evropa."