Pages

24 May 2012

DS

13 comments:

Anonymous said...

Шта је проблем? Гос'н Павловић је јавна личност по сопственом избору.

Anonymous said...

"DS -- razlozi za odlazak u opoziciju"

ЕВИДЕНТНО ЈЕ ДА ДС МОЖЕ ОБРАЗОВАТИ СКУПШТИНСКУ ВЕЋИНУ СА ПРЕТХОДНИМ ПАРТНЕРИМА.

ШТА? Сад им се не свиђа нешто?

Нека БоТа буде премијер, или нека поднесе оставку. Може, у крајњој линији, да буде нови смрад - Мило, па господари из сенке...

Може се и референдумски, ЈАВНИМ ИЗЈАШЊАВАЊЕМ, променити изборни закон и закон о странкама, после ЈАВНЕ РАСПРАВЕ, па организовати нове изборе.

Потом би уследила лустрација, па би живот напокон почео... :)

Nemanja said...

Ova analiza je nadasve dosadna, a Vesna Pesic je vec dala odgovor:

"Drugo, ako znamo da je u autoritarnim sistemima sva vlast koncentrisana u glavnom „štrumfu“, a to je sada Boris Tadić, mi bismo onda ovakvim izborom (Toma Nikolic) izdejstvovali nekakvu promenu, zato što ako on ne bi bio izabran za predsednika, verovatno ne bi ostao ni predsednik DS-a. Logično je da bi ta stranka morala da se preispita i da izabere novog predsednika. Dakle, mi preko toga pokušavamo i otvaramo neke nove dinamične procese - da nekog smenimo u tim strankama i da nešto, konačno, počne da se odvija."

"Pa, evo, sad je već mogao biti premijer. Zašto se kandidovao za predsednika? Ako bi sada čak i izgubio predsedničke izbore, on još uvek može da bude premijer A zašto neće da bude premijer? Pa, zato što tu treba da se radi. A on to neće, već hoće da bude predsednik i neodgovorno da se meša u ono u šta ne sme da se meša. To pokazuje da on nije ta ličnost koja stvarno hoće da zasuče rukave. On je mogao da ide na parlamentarne izbore i da se prebaci sa predsedničke funkcije na premijersku. Nije to uradio jer nije lud. Znate li vi šta znači biti premijer?! To znači da si „u rudniku“, a on neće da bude u rudniku. On hoće da se meša gde hoće i da za to nikome ne odgovara, da subverzivno deluje i minira institucije, da ih dovede dotle da više gotovo i ne postoje, da radi šta hoće i da nije odgovoran ni za šta."

Nevena said...

Već sam tamo prokomentarisala. :)

Dobra analiza Dušana Pavlovića.

---------------
Ne slažem se sa tim Pešićkinim stavom, previše to naivno zvuči. Sad kao, čovek koji je profesionalni političar, neće da bude premijer jer hoće da ima lufta da dremne u podne i da uveče odgleda neki dobar film ili seriju. U tom mi je rangu taj zaključak. :)

Anonymous said...

Koja analiza?!

Sinteza gluposti i uvlakaštva!

:)

Ono što me raduje, to je kraj žutih kretena. Samo da se otarasimo crvenih i crnih, i gde bi nam bio kraj?

A sad ozbiljno... Ono što Pešićka piše, svodi se na to da je Tadić, sa svojom totalitarnom svitom, predstavljao najveću pretnju ustavno-pravnom poretku.

Ti su komunisti, potpomognuti nacošima sa jedne, i ustašama sa druge, izvršili preko legislativne hiperprodukcije TZV evropskih zakona, udar na svako ograničenje koje Ustav uspostavlja. Urušili su pravosuđe, unizili demokratiju. Tsar Boris se hvatao za čisto predsednički sistem, bez kontrolnog tela, ergo - diktature.

DANAS JE TOMISLAV NIKOLIĆ PODNEO OSTAVKU NA STRANAČKE FUNKCIJE.

Anonymous said...

Neveno,

Pročitao sam Vaš komentar, i ne slažem se.

Prvo i prvo, u toj stranci nema normalne persone (ili u slučaju političara, iole normalne, poput Đurića iz ldpa) u njenim najznačajnijim organima. Sve lopov do lopova, štetočina do štetočine. Najbolji deo stranke se nalazi na nižem lokalnom nivou. Ali ta je stranka nedemokratska i njihov je uticaj zanemarljiv.

Drugo. Jedini način da odu (ciljano i namerno) u opoziciju, i da izbegnu da pojedu sve fekalije koje su raspršili, to je da se opravdaju gubitkom na predsedničkim i da BoTa podnese ostavku. Nepotrebno je reći, Glavonja bi se oprostio od gradonačelnikovanja...

Anonymous said...

Treće. Glavonja ima legitimitet za premijera (izborna krađa ljulja tu previše za reforme), a grad bi preuzeo neko drugi, recimo onaj beslovesni Antić, ili ona baraba Alimpić, ili onaj retard Čučković :) što, imajući u vidu "dostignuća" u prethodnom periodu, ne bi donelo neke značajnije razlike, osim manje deobe plena, zbog neučešća onog skota Ranđića ilikakogod...

Čemu briga? Ionako im se vidi nemili kraj, zajedno sa drugarima iz medija.

Nevena said...

Citat: „Jedini način da odu (ciljano i namerno) u opoziciju, i da izbegnu da pojedu sve fekalije koje su raspršili, to je da se opravdaju gubitkom na predsedničkim i da BoTa podnese ostavku.“

Srđane, nije problem DS-u da ode u opoziciju, za to ne bi morala ni da se pravda. Problem im je kako da ostanu na vlasti a da ne budu stara vlast.

Anonymous said...

A kako bi drugačije? Pokazali su svoju ružnu njušku, i to nije bila nikakva maska.

Vladimir said...

Nevena,
deder mi objasnite po kom kriterijumu je Demokratska stranka - demokratska.

Nevena said...

Citat: „Nevena,
deder mi objasnite po kom kriterijumu je Demokratska stranka - demokratska.“

Vladimire, izvinjavam se, tek sada sam primetila pitanje.

A odgovor nemam. :) Upravo razmišljam kako bih mogla da odgovorim i zaključujem da nemam ništa pametno da kažem a da ne bude neka opšta teoretska analiza. :)
Demokratska stranka očigledno faktički gubi svoje demokratsko tlo pod nogama i to jeste objektivan problem.

Doduše, delimično su postupili demokratski time što su barem priznali poraz, i eto, to bi možda mogao da bude donekle adekvatan odgovor. :)

Vladimir said...

I Hitler je priznavao poraze na početku svoje karijere.

Nevena said...

Otišli ste predaleko u poređenju. :)