Pages

03 March 2012

Izrazita besmislica

Dobili smo najbesmislenije obećanje, ali siguran sam da će konkurencija reagovati. Popović nastavlja svoje frljanje sa Rusijom i ekonomijom uopšte. Ako izaberemo DSS i njega da nam vodi privredu, on obećava da će nam javni dug u najmanju ruku povećati za 40%. Ali kako je to iz bratske Rusije, dug valjda nije problem, verovatno se kamata ne plaća i dug ne mora da se vrati. Vrhunska je to besmislica, kao što je besmislena i upotreba istog. Jedna stvar je izvesna, Popoviću ne mogu poreći konzistentnost. Meni se kosa svaki put digne kada ga čujem, jednostavno ne mogu naći sličnu ličnost u našoj politici. Takođe ne mogu da ne primetim da je sunovrat nekada relativno prihvatljive konzervativne partije između ostalog i počeo kada su umesto normalne ekonomske priče jedne skrajnute ekipe ekonomski program stranke počeli da kroje ovakvi prodavci magle.

6 comments:

Anonymous said...

Strani krediti, strana ulaganja, intervencije, istok-zapad, idemo... :) Valjda još to nije istrošeno.

Anonymous said...

I nije problem što su manje konzervativni, već što nema konzervativnijih.

Anonymous said...

Sitniš. Predsednik jedne desnije a popularnije stranke najavio 100 milijardi i da će d prokopa Moravu do Soluna.

Marko Paunović said...

Od pre par meseci:
http://www.akter.co.rs/politikaprint/4093.html

Mi smatramo da novac iz kredita Ruske Federacije mora da bude usmeren u privredu preko Fonda za razvoj, a ne kao do sada preko komercijalnih banaka. Mnoga preduzeća danas u Srbiji ne mogu da dobiju kredite od komercijalnih banaka, jer imaju loše poslovne bilanse i problem sa prezaduženošću. Zato je potrebna državna institucija kao što je Fond za razvoj, preko koje bi se krediti dodeljivali privredi po fleksibilnijim uslovima i tako postali dostupni većem broju preduzeća pogođenih krizom.

Stanke said...

Čovek 'ladno u jednoj rečenici promoviše političku neutralnost, a posle dve rečenice kaže: ako mi dođemo na vlast Rusi će nam dati kredit...

Pa šta to znači? Što ne daju u svakom slučaju, ko god je na vlasti? (nemoj da bi neko pomislio da sam ja za uzimanje bilo kakvog kredita) Znači da radite za Ruse hebo vas Staljin i Putin.
Hoću samo da kažem ... jbt, gde ja živim?

Веља said...

Брљотина једна велика човека који своје "економске идеје" пласира преко странке која би свој политички конзервативизам српског граћанског друштва пре II светског рата могла и требала да употпуни либералним економским програмом.