Pages

21 February 2012

Enciklopedija debiliteta

Slovo K, odrednica Kriptokomunističko jajarsko licemerje

Ja teško da mogu da smislim nešto licemernije & jajarskije od ovoga, na stranu o liku, delu i delima samog "kriminalca". Imajući u vidu da ovakve stvari nisu slučajne, to nam govori mnogo i o vox populi.

22 comments:

Leone said...
This comment has been removed by the author.
elCoyote said...

Kupila "šminku" da "napuderiše nos"

Aleksandar Stevanović said...

To mi je tek zalost sto debili koji se loze na ovo ne znaju da bez toga cime je ona puderisala nos ne bi bilo mnogo cega sto oni vole. Doduse nije to dovoljan uslov.

Mizalod Hamdo said...

21/02/2012 18:29
Neko je smestio Zeki Rodžeru
"Da vam nešto kažem, cenjeni publikume: ako ste na glasu kao kritičar nekog od ovdašnjih nenarodnih režima, pa ako još kažete i neku lepu reč za Anđelinu Džoli, nipošto ne kupujte kokain jer će vas narodna milicija odmah savatati i turiti u novine da srpski narod i senat vide o kakvom se tu lošem ljudskom materijalu radi.

To se upravo dogodilo Biljani Srbljanović, o čemu iscrpno izveštava takozvani ALO, novina koju Dačić veoma često citira upravo u razgovoru sa novinarima. Znate ono: Alo, bre!

I šta smo saznali iz ALO-a? Svašta! Budući da je poznata ličnost, Biljani bi bilo ispod časti da gudru pazari kod anonimnih dilera, pa se zato odlučila da kupuje, čujte ovo „kod poznatog beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog kao Šone. Nedremana Oznala je to nekako doznala, pa je napravila sačekušu ispred Srbljanovićkine gajbe. Epilog: pade Biljana na veliku radost ujedinjene srpske malograđanštine. I to zbog jednog grama dopa, u gradu u kome se po mojoj slobodnoj proceni dnevno proda najmanje pet kila kokaina, od čega pozamašan deo završi u nosinama urbanih politikanata.

ALO, naravno, nije propustio da, onako uzgred, napomene da je Srbljanovićka bila LDP-ov kandidat za gradonačelnika i da je supruga bivšeg francuskog ambasadora čime su ubijene dve muve. Srpskom narodu i senatu su otvorene oči. Sada je valjda svima jasno da je LDP zapravo skupina teških narkomana podržanih od strane vlade Francuske Republike koja nas ne voli kao što smo mi voleli nju. E, sad, da je Biljana upravnica neke biblioteke, odmah bi dobila otkaz, ali budući da je slobodni umetnik, u nedostatku njenog mogu da joj popuše moj Crven Ban. To jest, ako je ne osude na smrtnu kaznu, kamenovanje ili posipanje katranom i perjem.

Meni ovo, cenjeni publikume, liči na tešku političarsko-udbaško-novinarsku nameštaljku. Srbljanovićka se, naime, odavno zamerila i Ali i vrani i Alou i aloovom gazdi, pa je, pretpostavljam, u nekom čardaku donesena odluka da se tome stane na put. Saznalo se nekako da Srbljanovićka voli da šmrke, čardaklijama se to učinilo kao baš zgodna stvar za difamaciju; sve što je trebalo učiniti bilo je da se pronađe jedan „poznati diler“, da se o tome obavesti Udba i redakcija i stvar gotova. Biljana žigosana kao narkoman, LDP kao narkomansko leglo, pa vi sada gledajte kome ćete davati glas na izborima. Jadno, bedno, providno. A vi, cenjeni publikume, pokušajte da se setite ko je bio na vlasti u Engleskoj kad su ono Uncle Keith-a apsili zbog iste stvari"

Steve W said...

Sama pala sama se ubila

Milos Vulevic said...

Bice da je zaostali narod kriv ...

Vlada said...

Meni je to isto kao da su napisali da je Dragan Đilas uhvaćen u kupovini votke.

I jedno i drugo je opijat, jedno legalno drugo ne, znači ovo drugo treba totalno dekriminalizovati i kraj priče.

Aleksandar Stevanović said...

Milose, potpisujem da jeste. Da se nas narod ogrezao u sljivki ne lozi na hipokriziju vezanu za opijate nikada joj to ne bi smestali. To je u rangu da nekoga sad napenale za bacen papiric na ulici.

Aleksandar Stevanović said...

A ako gledas nase ostale politicare i ine javne licnosti, videces da ih ima podosta koji se puderisu.

Dusan said...

Aleksandre, mislim da si u ozbiljnoj zabludi na ovu temu.

Kokain se nikako ne može porediti s alkoholom ili marihuanom.

Za javnost je važno da zna ako je Biljana Srbljanović korisnik kokaina, ne zato što je pisac već zato što je bila kandidat za gradonačelnika Beograda.

Ljudi koji koriste kokain nisu podobni za bilo kakvu odgovornu funkciju u politici ili privredi, čak i ako su inače brilijantni. (A ovu dotičnu izuzetno antipatišem.)

Biti ogorčen na policiju što joj je namerno smestila je potpuno besmisleno. Da joj nisu smestili javnost ne bi znala jako bitnu činjenicu, pa bi je možda nekad i izabrali na neku odgovornu funkciju. Ovako je, srećom, politički ugasila.

A baš je bila zanimljiv fenomen. Sad više neću moći da je slušam i pokušavam da dokučim otkud joj toliko gađenja prema svom narodu. Mislim da ni kokain ne može biti dovoljan razlog za to. Dublje je to nešto.

Vlada said...

"Kokain se nikako ne može porediti s alkoholom ili marihuanom."

????
Ajde na primer, koliko ubica je počinilo zločin pod uticajem alkohola a koliko pod uticajem kokaina i marihuane? Saobraćajne nesreće da i ne spominjem...

A političari koji cirkaju su OK?

Vlada said...

I još jedna stvar Dušane, ko je držao 600 kg kokaina u sefu komercijalne banke?

Od poznatog beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog kao Šone ili državne bezbednosti?

A evo ti i jučerašnji primer..

Aleksandar Stevanović said...

Ako zanemarimo neinteligentne zakone koji su ucinili prodaju lose droge ultra unosnim poslom, koriscenje kokaina nikoga ne treba samo po sebi da diskvalifikuje za javni polozaj ili menadzersku poziciju. Nije bitno sta neko koristi nego kako se ponasa, dela i koji su mu/joj rezultati. Jedino ako neko ne smatra da je to doping pa ostali nisu u ravnopravnom polozaju.
A ako cemo biti polutalibani, onda neka se i oni koji su vec izabrani na odgovorne pozicije malo testiraju, bilo bi interesantno, cenim.

Steve W said...

>>>I jedno i drugo je opijat, jedno legalno drugo ne, znači ovo drugo treba totalno dekriminalizovati i kraj priče.

Uopste ne znaci. A dok se eventualno ne kriminalizuje, postupati po zakonu.

Dusan said...

Ne treba ovde brkati libertarijansko načelo da odrasloj osobi treba dozvoliti da se drogira ako to želi, i da kupuje i prodaje sve što ima s kim, pa i kokain, sa principom da je za glasača od velikog značaja informacija da je neko ko pretenduje na super-značajnu državnu funkciju sklon "kokainisanju".

Naravno, mislim samo na one glasače koji su ili zadrti, ili nisu urbani, ili su samo dobro obavešteni o tome šta kokain radi čoveku. Pri tom, svašta se može pročitati, ali iskustvo sa ljudima koji su se igrali s kokainom najbolja je škola, a ja znam više njih koji su bili ekstremno pametni i sposobni, ali su uz koku unakazili i svoje i tuđe živote.

Na žalost, mnogi naši japi bankari misle da je koka super, elitna droga, stimulativna i bezopasna. Na zapadu su to mislili pre 30tak godina, pa su do sad imali ihahaj vremena da budu dramatično demantovani. Odavno u SAD većina velikih korporacija rutinski testira zaposlene na drogu, ne zbog zakona već zbog iskustva. Počelo je to iskustvo da stiže i kod nas, ali ne može baš preko noći.

A što se tiče političara-alkosa, pa naravno da je i to vrlo korisna informacija, ali se do nje teže dolazi jer nije krivično delo biti alkos. Mada i za njih treba imati razumevanja: pošto ih niko ne bi primio u privatnom sektoru - nema im druge nego da vode državu.

Anonymous said...

Ako zakon stoji, on je prema svima jednak.

Speaker said...

@Aleksandar
Kao ljubitelj i povremeni korisnik iste vrste pudera, isto kao i osoba koja je ubeđenja da je nemoralno da država odraslim ljudima zabranjuje da šmrču šta im se šmrče, sve dok sami za to plaćaju i sami snose sve eventualne posledice, poslednji sam čovek koji bi zamerio drugarici Srbljanović korišćenje usluga srpskih dilera (druga je stvar što ja trenutno uglavnom živim u zemlji gde je posedovanje manjih količina i korišćenje kokaina dekriminalizovano, pa ovo što pišem ovde mogu i da telalim na glavnom gradskom trgu ako sam takve inklinacije, :) i što bi neko ko je javna ličnost i gaji nekakve političke aspiracije trebalo da ima dovoljno mozga da se u jednoj policijskoj državi uzdrži od takvih budalaština, no sve to se uklapa u profil dotične osobe, u čije sam mentalne i ostale sposobnosti otkada znam za njeno postojanje pomalo sumnjao, a letimični uvid u njena pisanija te sumnje nikako nije razvejao, dapače :)) ), ali ono što iskreno ne razumem je gde je tu "kriptokomunizam", osim u političkim idejama ove "pale" spodobe? :)) Osim ako ne želite da kažete da je kriptokomunizam jedan od glavnih konstitutivnih elemenata "neosrpskog" mentaliteta, da ne kažem potka na kojoj se veliki deo javnog života u Srbiji odvija, ali opet ne vidim zašto bi ova otužna udbaška limunacija sa drugorazrednim piskaralom u ulozi "mage" (da ne kažem sukob na intelektualnoj levici :))) ) reflektovala tu žalosnu kulturnu konstantu više nego gotovo bilo koja druga nasumice odabrana domaća vest? :)) Izvinjavam se ako sam "flagrantno neoštrouman", :)) ali obično vas s lakoćom pratim i jasno mi je šta želite da kažete, pa me je ovaj post u tom smislu pomalo začudio :)

Speaker said...

@Dušan
Kokain je za normalnu osobu sasvim prihvatljiva i prijatna rekreativna droga koja ne stvara izraženiju fizičku zavisnost (koristim je u frekvenciji od nekoliko puta mesečno do nekoliko puta godišnje poslednjih dvadeset i kusur godina, i do sada nisam primetio nikakve negativne efekte osim onih pipaka koji su mi kada sam je prvi put probao izrasli na glavi :)) ), a magarac će, ako treba, naći načina da se upropasti i čokoladom, o raznim vrstama alkohola u slobodnoj prodaji i da ne govorimo, ali, wtf, takve stvari raduju časnu starinu Darvina :))) Jedina razlika koju ja između kokaina i alkohola vidim je što je represivnom zakonskom intervencijom kokain gurnut u ilegalnu sferu, pa će, zbog ove pravne anomalije, prosečni uživalac kokaina u statističkom smislu biti definitvno nešto luđi i nešto verovatniji da ovu drogu iznese na loš glas od prosečnog uživaoca alkohola - to je, međutim, samo arbitrarna socijalna predrasuda na koju ni vi, očigledno, niste u potpunosti imuni, a ne intrinzični kvalitet ove droge, koja, složiću se, možda nije zdrava i bezbedna kao "Frutolino", :) ali koliko sam ja u stanju da procenim, za normalnu i uravnoteženu osobu, takođe nije ništa opasnija ili štetnija po zdravlje od alkohola ili duvana... :))

Aleksandar Stevanović said...

@ Speaker

Sintagma mi zvuci lepo, a obracuni levicara me uvek razvesele, pa rekoh da budem pompezan. Doduse ne svidja mi se sto u teoriji i praksi ta selektivnost moze da bude primenjena i na druge osobe, nezavisno koje je nasiroko tolerisano krsenje glupog zakona u pitanju.

Dusan said...

@Speaker

Poznati su mi i slučajevi osoba koje su preko 40 godina na heroinu, pa ipak nekako funkcionišu, čak su često na televiziji. Naravno radi se o umetnicima, ne o političarima i ne o poslovnim ljudima.

Uprkos takvim slučajevima, kao i brojnim slučajevima netragičnog rekreiranja kokainom, ne vidim kako može biti sporno da je od velikog javnog interesa informacija da bivši kandidat za gradonačelnika Beograda koristi kokain.

Mislim da bi i građanima Amsterdama bilo jako zanimljivo da saznaju da kandidat za gradonačelnika koristi kokain, i bez obzira na njihovu čuvenu toleranciju mislim da taj ne bi više imao nikakvu šansu.

U svakom slučaju, ta informacija je veoma bitna, a svako će u skladu sa svojim iskustvom odlučivati šta s njom da radi.

Milos Vulevic said...

Јесте, заостали народ је крив јер папирно ђубре у власништву компаније са седиштем у Цириху експлоатише наводне слабости списатељице. Уместо да устану против таблоида од Суботице до Врања, као Енглези ваљда? Зар би у САД наводно пудерисање (бивших) политичара било мање сензационално (ма колико да је лицемрено)?

Уосталом, има овде и неке поетске правде, јер да је бивша активисткиња имала храбрости и честитости да се својевремено дистанцира макар у мери у којој је бившу странку у чувеном ауторском тексту оптужила за криминал и корупцију, уместо што је на прву нискост дојучерашњих колега који јој "нису дали ни да буде одборница на својој општини" завапила како "још увек воли Чеду" и пожелела им "све најбоље". Да је свој разлаз са том странком учинила питањем принципа, уместо да се све свело на тек унеколико онемогућену велику сујету, вероватно не би ни била овако погодан мамац за почетак предизборне кампање. За мене је она права "српска прича" (заједно са њеним прогонитељима, ако хоћете) а не "народ".

Speaker said...

@Aleksandar
Aha :)))
@Dušan
U pravu ste, bez obzira na vlastiti životni stil, ja sam isto za dosadne i strejt kandidate za javne funkcije, i ne mislim da je dobro da koriste droge, isto kao što ne mislim da je dobro da piju, mene nervira to što država sebi uzima za pravo da arbitrarno teroriše građane i zabranjuje im da za svoje pare rade šta hoće, ali to ne znači da životni stil kandidata za javne funkcije ne treba da bude u fokusu medija i glasača. Tačno je i da je kokain u Srbiji i većini drugih država ilegalna droga, i da je drugarica Srbljanović prekršila zakon, šta god ja, ona ili neko drugi o tom zakonu mislili. I, opet, koliko god mislim da je sasvim OK i etično da obični građani krše nepravedne i pljačkaške zakone ako su u mogućnosti (recimo, utaja poreza u svim današnjim državama je po meni potpuno legitiman i izuzetno pohvalan i moralan čin, jer ni jedna od njih ne ispostavlja čist račun za ono što je čovek stvarno potrošio, već ga bezočno reketira i robi, i jedino što je po meni možda čak još bogougodnije od utaje poreza je zloupotreba socijalnog sistema, ali se, nažalost, uglavnom radi o komplikovanim i dosadnim birokratskim procedurama i smešnim iznosima, pa je za ozbiljnog čoveka to nešto kao antisocijalistički larpurlartizam: ne sumnjam da je parkirati Poršea iza ćoška i otići po socijalnu pomoć jedan gotovo ekstatično zabavan i pozitivan doživljaj, o časnom doprinosu propasti i kompromitaciji bolesne ideje socijalizma i da ne govorim, ali ja lično, čak i u onih par prilika kada sam formalno ispunjavao sve zakonske preduslove da uzimam socijalnu pomoć, nisam imao nerava i strpljenja da provedem sat-dva ganjajući se po šalterima sa Ciganima, Arapima i narkomanima za pišljivih par stotina evra mesečno :)) ), za kandidate za političke funkcije ipak moraju da važe nešto stroža pravila nego za ostale ljude (iako daleko od toga da odobravam sadašnje socijal-demoagoške ekstreme na ljudskopravaško-socijalističkom zapadu EU, koji se zasnivaju na hipokritskoj premisi da bi oni koji vode države trebalo idealno da budu isti sivi miševi i beznadežni imbecili kao potkupljeno stado koje demohrišćanska i socijaldemokratska gamad galopom vode prema ivici litice).