Pages

08 December 2011

7.7 hiljada milijardi

Jon Stewart o FED-ovom bailoutu:




Sa druge strane, blog Econbrowser (kome treba verovati u ovim stvarima) uz objašnjenje cele situacije kaže:


You're free to take your own position on whether these programs had beneficial effects. But please know that anyone who tells you that the Federal Reserve secretly loaned $7.77 trillion to banks is spreading a lie.

2 comments:

Anonymous said...

Mislio sam da smo mi jedni od uspešnijih o kreativnom računovodstvu dotični Hamilton čiji članak je linkovan navodi 14,4 puta manju sumu da je potrošena.
Ali uopšte zar je bitno,dal si nekome pozajmio 3 dolara odjednom ili 3 puta po dolar u istom vremenskom razmaku kao i ta 3 dolara. Jel treba podsećati na moralnu opasnost.
Drugo jel mali efekat na finansijska tržišta kad institucija sa apsolutnim monopolom kaže otkupljivaćemo to i to po toj i toj ceni čak i ako se ti programi polovično realizuju,ako to nije burazerska ekonomija ja ne znam šta je. Koliko se ja sećam identičan mehanizam je stabilizovao franak, SNB je prosto rekla da će neograničeno otkupljivati eure francima čim pređe kurs od 1,2 franka za euro,ništa drugo specijalno oni nisu radili. FED nije rekao neograničeno ali je naveo par impresivno velikih stavki i direktno smirio finansijska tržišta,a posle im povratio pošteno izgubljenu solventnost. Posle neko priča o moralnoj opasnosti, ovi imaju morala koliko i varvarske horde. Majkl Luis u svojoj knjizi The Big Short stalno insistira da su ovi ljudi potpuno izgubili kompas sa kolikim svotama upravljaju,koliko to utiče na živote miliona da ne kažem milijardi. Završiš kao jedan od boljih na nekom prestižnom univerzitetu par godina prakse i bum evo ti par milijardi pa ti vidi šta ćeš sa njima.

elCoyote said...

Economonitor ima informaciju za 29 triliona dolara
i
Bailout Total: $29.616 Trillion Dollars