Pages

02 August 2011

Novi mehanizmi formiranja cena i lobiranja

Iskreno se nadam da će naša vlada pokazati zrnce odlučnosti koje je nikada nije krasilo i reći barem jednoj grupi nasilnika da se cene formiraju na tržištu. Istina je da kredibilitet vlade za tako nešto teži nuli, ali od nečega se mora početi.

5 comments:

mileusna said...

Pravo pitanje je samo kako izgleda to tržište "hladnjača", dakle ovih što okupljuju maline, ko sme da izvozi maline i sl. Ukoliko svako može da se bavi tim poslom, onda malinari zaista nemaju za šta da se bune. Nek se organizuju i naprave svoju firmu, nek sami od sebe otkupljuju maline pa nek ih prodaju dalje po skupljoj ceni ako misle da je to lako.

Sa druge strane, čak i da je tržište za otkup i izvoz malina zatvoreno i "regulisano", niko naravno to ne pominje u zahtevima, da bi želeli da se to liberalizuje, svi i dalje zahtevaju "zagarantovanu otkupnu cenu".

ziggy said...

zašto bi država tako nešto učinila? pa, sve što su do sada radili je bilo u funkciji anesteziranja širokih narodnih masa i širili predstavu po kojoj je država nesebična majka, koja priskače u pomoć svakom u državi ko zakuka.

policijski kombi u jarku - mnogo bolji zaplet nego što sam očekiva.

Nemanja said...

Neka prave dzem, pekmez ili sirup od tih malina. To se zove diverzifikacija rizika.

Saša said...

Primjetih srpsku zastavu na jednom traktoru.

YoKey said...

Zastavom se svaka gadost (iznuda, ucena, pljačka...) ponajbolje prikriva.