Pages

06 December 2010

Zakon o rakiji

Postoji i to.
Lao Ce je govorio, što više zakona, to više kriminalaca.

Sada su šumadijski seljaci koji vekovima peku rakiju za svoj račun pretvoreni u kriminalce.

4 comments:

Goran said...

Lepo pise da se zakon odnosi samo na one koji tu rakiju preprodaju dalje. Ako zelis da peces za sebe, to mozes i dalje da radis slobodno. Meni ovaj zakon zvuci ok.

tiki said...

I MENI . u Čemu je problem u oporezivanju alhohola. Tako će samo isplivat kvalitet. mislim da bi za tržište trebali imat i ispitivanje na metanol .

Ivan Jankovic said...

Moj ujak pece vec godinama i prodaje drugima (uglavnom privatnim lokalima). Ne vidim kako ce da kontrolisu i njega i njih? Da dodele po jednog birokratu svakome koji ce da ih prati u stopu?

Meni oporezivanje ne izgleda bas kao najbolji nacin da se "promovise kvalitet". Jedini efekat ce biti utaja poreza ili ekonomska steta. Ako dvadeset kafana i privatnih lokala kupuje 15 godina njegovu rakiju, i nisu se otrovali, nego traze jos, meni se cini da je birokrata koji bi kontrolisao nivo metanola suvisan, ne?

tiki said...

Ivane ,govorim o nečemu što ide u prodaju pod imenom . Što se tiče kafane , on mora imat markiranu robu sa nekom deklaracijom. banalno ali ko plača lječenje od trihinele dobite u kafančugi ( znam primer iz lozničkog kraja)