Pages

18 December 2010

Ne može više da se trpi ta anarhija

Komentator mileusna skreće pažnju na sledeću vest:

Šarenilo, proizvoljnost u izboru materijala i veličina poštanskih sandučića koje se mogu videti u gotovo svakom ulazu u stambenu zgradu od Nove godine polako će se seliti u istoriju.
Zakonom o poštanskim uslugama tačno je određeno kako poštansko sanduče može da izgleda. Da bi bio izbegnut novi udar na budžet, vlasnici starih, a funkcionalnih sandučića, imaće pet godina da ih zamene, ali su investitori novogradnje već obavezni da postavljaju i nove sandučiće.   

10 comments:

jovanović said...

Koliko ima proizvođača tih novih sandučića ?

Aleksandar Stevanović said...

Fascinatno je kako drzavne firme i njihovi regulatori ne kapiraju zivot. Umesto da budu srecni da imaju uopste posla sa svojom puzevom postom jer ce im posao uzeti elektronska posta i kurirske sluzbe, oni bi da reketiraju korisnike. Sta nekog briga da li se meni posiljka savila, to je moj problem.

Naravno, moguce je da je ovo samo zamisao nekog birokrate istog tipa koji je propisivao visinu vrata u apotekama i slicno.

Peđa Mitrović said...

dok nisam kliknuo na link, mislio sam da je opet neka zafrkancija sa njuz.net.

jovanović said...

@Aleksandar
Je l stvarno misliš da je taj birokrata hteo još nešto da postigne osim nameštanja posla nekom ?
Hm... što je najcrnje, ne mogu da tvrdim da nisi u pravu.

Aleksandar Stevanović said...

Dugo vremena sam i ja precenjivao sposobnost birokratije i politicara uopste da se bave onime cime se bave. S vremenom sve vise shvatam da cista i nepatvorena glupost nije tako retka.

Nikola said...

Да додам да је ово напад и на културу живљења. Једном приликом сам са другом делио летке по сандучићима, и најзанимљивије ми је било како свака зграда има друкчије сандучиће (да сам фотограф - направио бих серијал фотографија само сандучића :) ). Кад би сви били исти, живот би био досаднији.

Karijes said...

Smara me da citam kako ljudi na ovom blogu pisi svi isto, jel ima neki komunjara da napise kako je to dobro.

Pa sta meni ostje, posle ovih 6 komentara, da napisem.

Marko Paunović said...

Mislim da je ovo jedna od onih stvari koju ne bi podrzao niko. Mislim, ne verujem da je u bilo kojoj komunistickoj zemlji bio propisan izgled sanduceta. A cak i da jeste, ne verujem da se to primenjivalo

mileusna said...
This comment has been removed by the author.
mileusna said...

http://www.njuz.net/novi-zakon-stvara-nestasicu/