Pages

25 December 2010

Mike Lee

The New Republic, levičarski analogon National Review na "desnici" jako je zabrinut zbog Mike Lee'ja, novog senatora iz Jute. Evo šta kaže pisac članka u New Republic, koji je pratio sledeći Leejev govor:

He was personable and funny, poking fun at the president without erupting into the seething fury that comes to mind when most liberals think of the Tea Party movement. Only when he reached his conclusion did I step back and realize that he had just posited the unconstitutionality of the Democrats’ new health care bill, and a good number of federal agencies to boot, through a crafty and convincing discussion of the Commerce Clause. It sounded—at least in the moment—reasonable enough to me.


Jasno, koliko god to što on priča o Ustavu ima smisla, ako ti se njegovi zaključci politički ne sviđaju, mora da je i njegovo shvatanje Ustava budalaština.

No, da levičari neće biti oduševljeni tipom koji kaže da su social security, Medicare i EPA protivustavni (i citira Madisona da to dokaže) nije veliko iznenađenje. Iznenađenje je možda da nema pozitivnijih komentara sa "desnog krila", posebno od onih koji tvrde da je problem sa Sarom Pejlin u tome što je ona nedovoljno obrazovana, neelokventna, bez jasnih pozicija po mnogim pitanjima itd. Ako je to zaista glavni problem sa njom, neko poput Mike Leeja je idealan izbor: vrlo obrazovani pravnik, pravi erudita, sa vrlo jasnim i vrlo radikalnim pozicijama po svim pitanjima. Umesto toga, "konzervativci" nastavljaju da podržavaju ljude koji su jednako (ne)pismeni kao i Sara Pejlin, samo što su uz to još i provereni ideološki lažnjaci (videti pod Mit Romni ili Njut Gingric).

No comments: