Pages

03 November 2009

Radikali smisleno

Kad smo već na turneji po radikalskim sajtovima, evo šta su nedavno radikali rekli (doduše, ne piše ko je rekao i gde), a vezano za penzijski sistem u Srbiji:

Српска радикална странка оцењује да је консолидација јавних пензијских фондова један од најзначајнијих задатака укупне реформе пензијског система. Реформа треба да буде усмерена ка систему заснованом на три слоја осигурања, а већ увођењем тзв. другог стуба осигурања суштински би се изменио карактер пензијског система у Србији. Националној економији потребан је пензијски систем који неће бити условљен демографским, већ искључиво економским кретањима, а у оквиру макроекономских услова неопходних за уредно функционисање система.

Moj lični stav je da ne volim drugi stub. Nekako mi je "obavezno privatno" oksimoron za koji nisam siguran da bi dobro funkcionisao. Što se mene tiče, prvi (obavezno državno) i treći (dobrovoljno privatno) stub su sasvim dovoljni.

Ali, nije poenta u tome. Poenta je da odavno nisam od radikala čuo nešto smisleno na relevantnu temu. Doduše, i ovo je negde zakopano na njihovom sajtu, ne verujem da će Todorović baš zbog toga napraviti konferenciju za štampu. Na žalost.

No comments: