Pages

04 September 2009

Forced Rider

Upravo se tako osećam. Na trideset metara od mog prozora se nalazi bina, pevaju Zvezde Granda, na račun opštine. Razvoj turizma nema cenu.

Prethodnih večeri su se izređali trubači, folklor, Garavi sokak i Ju grupa.

Panem et Circenses.

9 comments:

grh said...

ne znam sta znaci ovo na latinskom, ali sam izdrzala do yu grupe pre nego sto sam pukla od smeha :))))

ja sam jednom imala hillary clinton tacno ispod prozora (i koristim svaku priliku da to spomenem ;)

Marko Paunović said...

hleba i igara... U stvari, "hleba i cirkusa", bukvalni prevod je sada adekvatniji.

Evo ga i vatromet.

mileusna said...

Samovolja lokalnih moćnika o trošku svih građana. Meni pod prozorom svakog Đurevdana, dan (slava) grada Kragujevca, trešte koncerti tri večeri?! Ajde jedno veče pa i da razumem, dva i nekako, ali zašto tri dana? Valjda zato što se slava slavi tri dana.

Pored večernjih koncerata i preko dana često ima tonskih proba. Da ne pominjem klince koji se penju na krov moje zgrade da bi bolje videli koncert i za sobom ostavljaju gomilu đubreta po stepeništu. Gradonačelnik Verko to posle ne dođe da pokupi.

Ja za sledeće lokalne izbore imam veoma jednostavan princip. Ko se bude zalagao da se dan grada slavi samo jedan dan, ima moj glas. :)

mileusna said...

A da, zaboravih da napomenem da tih dana ne mogu ni auto da parkiram ispred zgrade jer ga pauk onda prebaci na drugu lokaciju.

Saša said...

Prosto je neverovatno kako naši političari koriste svaki mogući izgovor da malo potroše našeg novca. Turizam uz Zvezde Granda? A koga to misle da privuku? Sigurno ne turiste iz Skandinavije! Što se tiče naše muzike uvek mi padne na pamet Bil Brajson koji je rekao da je sporazumom o primirju od Nemaca trebalo zahtevati da svoje harmonike polože zajedno sa oružjem! To se isto može primeniti i na Srbe, samo umesto harmonika da budu trube!

Saša said...

Čuj krsna slava grada? Koliko ja znam prema srpskoj verziji hrišćanstva, krsnu slavu može imati fizičko lice, nikako pravno lice :-) Prosto je neverovatno kako pukovnik Amfilohije ne ustane protiv takve blasfemije i pomodarstva koje opasno podriva temelje srpske crkve :-)

Marko Paunović said...

sasa, mileusna,

Voleo bih da mogu da prosto okrivim bahate politicare, ali se bojim da je to pogresno.

Sinoc je na ulici bilo hiljade ljudi, nisam toliko ljudi video na ulicama Pozarevca od sahrane Milosevica. I ne samo da su bili tu, vec su se, cini mi se, super provodili.

Dakle, ne vidim ja u ovome bahatost politicara, vec prosto tiraniju vecine. Da narod zeli da gleda nesto drugo, dobio bi to drugo.

Saša said...

Pa naravno da je tiranija većine nad manjinom, personifikovana u političarima koje je ta ista većina dovela na vlast! Kad kažem bahati političari mislim na njihove birače! To je nešto što se samo po sebi podrazumeva. Kakav narod takva i vlada.

mileusna said...

Naravno da je bahatost političara u pitanju, oni su ti koji organizuju vašar od tri dana. Ja ne mogu da očekujem od mase da ukapira da dolaskom na koncert ugrožava moj normalan život, ali zato očekujem od gradskih čelnika da omoguće normalan život svim građanima i poštuju osnovni kućni red i mir.

A oni, ne samo da se ne trude da mi omoguće normalan život, već čine sasvim suprotno, postavljaju nove "standarde". Kako ja sutra da objasnim komšiji da ne može da pušta muziku do daske u 01h noću, kad Verko organizuje vašar od tri dana u centru grada?

Ili je možda Saša u pravu, političari su samo odraz nas samih, pa je iluzorno od njih i očekivati nešto više.